16 recomandări de evenimente pentru ziua de duminică, 22 mai

farafricaphoto
Foto: Fără Frică

#1. La Dendrarium te așteaptă Festivalul „Bucurie în mișcare”

Bucurie în mișcare
Duminică, 22 mai, între orele 10:00 și 20:00 sunteți așteptați la un Festival al Bucuriei în Parcul Dendrarium. Intrarea este liberă.

„Imaginați-vă o zi în care veți putea pătrunde într-o lume plină de culoare, în care zeci si sute de copii între 4 și 90 de ani se bucură în mișcare! Iubitorii de sport și mișcare, cei îndrăgostiți de o ieșire în parc alături de prieteni, de muzică bună, de dans, de aer curat, de hamace, de jocuri pentru cei mici și pentru cei mai mari sunt așteptați duminică 22 mai în Parcul Dendrariu la prima ediție a Festivalului „Bucurie în Mișcare” Chișinău” spun organizatorii festivalului. Detalii pe #diez 

 

#2. Marșul Solidarității „Fără Frică” 2016

Fără Frică

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M organizează duminică, 22 mai 2016, de la ora 12:00, Marşul de solidaritate „Fără frică”, desfăşurat în cadrul Festivalului comunităţii LGBT „Moldova Pride” 2016.

Marşul în tăcere va începe din scuarul centrului comercial UNIC şi se va încheia în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde participanţii vor forma un pătrat şi, printr-un gest simbolic, vor marca eliberarea de frică. Participanţii la Marşul de solidaritate vor purta tricouri albe, cu logo-ul campaniei „Fără frică”. Detalii pe Facebook.

 

#3. Karaoke Battle. Finală / Караоке-битва. Финал

Fără Frică

Sunt șapte, au ajuns în finală, trecând runde de calificare săptămânale și semi-finala luptei karaoke pe tot parcursul anului, iar acum sunt gata să concureze pentru marele premiu și titlul câștigătorului sau câștigătoarei luptei karaoke. Cine cântă cel mai bine? Cine nu se teme de microfon? Intriga mai persistă.

Intrarea liberă.

Locul evenimentului: Billiard&Karaoke Hall, str. Calea Ieșilor, 10 (în incinta Centrului comercial Solaris – Fourchette), etajul 4. Detalii în eveniment. 

 

#4. VOBULAT W/ Mitru, Sienkiewicz & Debreece

Vobulat

Techno / Minimal / Deep / House
La T5 Bar, detalii pe Facebook.
Intrarea gratis!
Start: 22.00

 

#5. Yardsale#46 the ART

Yard Sale

YARDSALE revine sub cerul liber!
La fel ca și anul trecut, vă așteptăm în curtea de pe str. M. Eminescu 72 (intrarea vizavi de „Registru”) cu începere de la ora 13:00. Intrarea 40 de lei.
Yardsale-ul de mai îl vom transforma într-un vernisaj al pictorilor din Moldova, vom decora sărbătoarea cu lucrările lor și ne vom cufunda în arta contemporană. Detalii în eveniment.

 

#6. Subway Fever

Subway Fever

Îți place muzica live?Îți dorești o seară de neuitat?
Noi îți propunem „Subway Fever”, eveniment organizat de echipa VanRoads.Ia-ți prietenii și vino pe 22 mai,ora 19:00 la 513 să audiezi cele mai frumoase melodii jazz,blues,indie și folk cântate de tinerii și trupele autohtone.Îți promitem muzică bună și atmosferă plăcută alături de cei dragi. Detalii pe Facebook. 
Prețul biletului la intrare e de 25 lei.

 

#7. Maratonul Ce? Unde? Când? 2016P

Maraton CUC

Duminică, 22 mai 2016, va avea loc a 7-a etapă (Maratonul) a Campionatului CUC XXVIII.
Locaţia şi ora: Liceul Onisifor Ghibu (sect. Buiucani) de la 14:00.

Spre deosebire de celelalte etape ale Campionatului, Maratonul este jucat în aceeaşi sală, pe aceleaşi întrebări de toate echipele. De asemenea, la Maraton pot veni şi echipe ce n-au participat în Campionat. Astfel, se desfăşoară în paralel competiţia pentru câştigarea Maratonului şi duelurile în fiecare grup aparte. Acesta este al 28-lea Maraton organizat de Club. Detalii în eveniment.

 

#8. SSPP: #MoldovaPride2016 Closing Party

#FărăFrică

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” vă invită la petrecerea de încheiere a festivalului „Moldova Pride” intitulată Safer Sex Promotion Party, o serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT+. Invitatele speciale ale serii sunt divele travesti Janna Simeiz (Ucraina) și Tina de Lux (Moldova). Toți cei care doresc sa-și afle statutul HIV vor putea face un test rapid, care durează mai puțin de 15 minute. De asemenea, va fi organizată o loterie cu premii, la care vor participa toți deținătorii cardului de beneficiar al Centrului GENDERDOC-M.

Locul evenimentului: Billiard&Karaoke Hall, str. Calea Ieșilor, 10 (în incinta Centrului comercial Solaris – Fourchette), etajul 4. Intrarea este liberă. Detalii pe Facebook. 

 

#9. La picnic cu un amic

Picnic

Vrei să petreci timpul de neuitat în sânul naturii? Interact Club Chișinău îți propune „La picnic cu un amic”, eveniment organizat în cadrul Festivalului „Bucurie în mișcare”. În data de 22 mai, ora 10.00, parcul Dendrariu. Vină împreună cu prietenii, adu o pătură, o gustare, pentru a asculta muzică bună și distra alături de cei dragi! Detalii în eveniment.

 

#10. Chișinău Loves Earth

Chisinau Loves Earth

Wiki Loves Earth organizează o plimbare prin Chișinău.
Avem câteva zone protejate foarte pitorești în oraș, cât și o mulțime de arbori seculari. Să ne înarmăm cu aparatele foto și să mergem la făcut fotografii! La ora 10:00, la Valea Morilor, detalii pe Facebook. 

 

#11. Book Quest

Book Quest

Ești o persoană pentru care lectura este o plăcere?
Dorești să-ți pui în practică cunoștințele?
Atunci trebuie să participi în concursul de lectură Book Quest !

Book quest este un eveniment dedicat vouă, cititorilor. La acest concurs participa Adevărații cititori căci ei vor fi nevoiți să treacă peste 5 probe, legate de lectura generală pe care voi cu siguranță le cunoașteți!
Scopul acestui eveniment e de a colecta cărți pentru orfelinatul din s.Ulmu, care cu adevărat au nevoie de aceste resurse!

Prețul evenimentului este de 2-3 cărți de la echipă!
Obiectivul este de a demonstra că lectura nu moare și că tinerii încă promovează acest obicei !
Pentru ca să participi la acest eveniment trebuie neapărat să ai o echipa compusă din min 3, max 6 oameni. Detalii în eveniment.

 

#12. Haideți să colorăm împreună la Chișinău

Lansare de carte

Ne face plăcere să vă invităm la lansarea cărților educaționale de colorat:

Petite Ballet (2-5 ani)
Relevé Ballet (+5 ani)

Evenimentul va avea loc în data de 22 mai, ora 12.00 la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici”.

Ne-am gândit la copii și la metodele cele mai bune de învățare. Copiii vor să fie fericiți și învață cu plăcere dacă sunt inspirați și angajați în activitatea pe care o fac. Detalii pe Facebook. 

 

#13. Chinese Tea Ceremony

Ceai

La ora 15:00, TianDe, detalii în eveniment.  

 

#14. Schimb de cărți. Fahrenheit 451

Schimb de cărți

Dacă tot au venit ploile, ne-am zis să ne încălzim suflețelele la temperatura 451 de grade Fahrenheit. De ce anume la 451? Citește cartea și vei afla! La ora 16:oo, la Biblioteka, detalii pe Facebook. 

Iar noi, cu poftă de cărți și ceaiuri dulci, ne adunăm la un nou Schimb de carte la care te invităm și pe tine, cel care ai mai fost sau nu. Regula de bază: vino cu o carte pe care să o poți schimba pe alta. Regula 2 de bază: vino cu impresii despre cartea lui Ray Bradbury. Regula 3 de bază: dacă nu ai citit-o, nu e motiv să nu vii, ne vei povesti altceva.

 

#15. Un ceai ș-un usturoi: Vampire movies

Korovva

Pentru că e duminică și pentru că ne plac vampirii, vom privi împreună filme despre, probabil, cele mai populare personaje din toate timpurile – vampirii.

Alegem împreună fimele, dar te îndemnăm să votezi producții cinematografice demne de privit. Apropo, din seria „Twilight” nu alegem nimc. Sorreeeeeeee 😀

În program neapărat intră mockumentarul australian „What We Do In The Shadows”. Cei mai norocoși vor găsi pesmeți cu sos de usturoi la masa de bar. Intrare liberă! La ora 17:00, la Korovva, detalii pe Facebook.

 

#16. X-Men Apocalypse

După succesul obținut cu X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, regizorul Bryan Singer urcă pe noi culmi franciza, cu X-MEN: APOCALYPSE, în care protagoniștii X-Men se luptă cu puternicul mutant original – Apocalypse. În 1983, invincibilul și nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii.  Furios că semenii săi nu mai sunt priviți ca niște zei, Apocalypse adună o echipă de mutanți puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea și a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească. Pentru a pune capăt drumului către distrugere al lui Apocalypse, Raven (Jennifer Lawrence) și Profesorul X (James McAvoy) conduc o echipă de tineri X-Men într-o bătălie memorabilă cu un inamic aparent de neoprit.

Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente