Participă la o discuție publică despre „Exprimarea de Gen din Moldova”

h-TINA-BURNER-960×540
Foto: huffpost.com

Discuția publică «Masculinități și feminități: exprimare de gen în Moldova» pornește de la faptul că exprimarea de gen este un construct social și este de fapt o prestație prin care se formează identitatea de gen a persoanei. Invitații și invitatele vor povesti despre experiențele lor de exprimare a genului în Moldova.

Scopul discuției este de a explora masculinitățile și feminitățile acceptate pentru anumite corpuri și pedepsirea exprimării acestor caracteristici atunci când ele nu corespund așteptărilor societății de a fi echivalente cu sexul biologic.

Invitații și invitatele evenimentul sunt trei persoane deosebite care locuiesc în Moldova și care își trăiesc viața ca persoane trans, queer și gender non-conformiste. Împreună vom afla cum ei și ele navighează într-o societate patriarhală ca cea din Moldova, unde rolurile și identitățile de gen sunt strict prescrise și deseori impuse. Invitata specială a evenimentului este Tiffany Richards, bursieră originară din SUA.

Evenimentul se va desfășura în limbele română și rusă. Intrarea este gratuită. Pentru că locurile sunt limitate, organizatorii vă încurajează să veniți din timp pentru a reuși să prindeți locuri. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

Evenimentul este cea de a treia discuție publică din seria celor șase organizate în perioda martie-august de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.

13151748_1042062015868578_3605349538252130612_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente