Trupa germană NEWMEN va concerta la Chișinău și va susține un workshop

newmen_presse-web-2014

Sâmbătă, 21 mai, trupa germană NEWMEN va susține două concerte la Chișinău și un workshop pentru tinerii pasionați de muzică.

Unul din concerte va avea loc în cadrul POT Music Fest la Teatrul Eugene Ionesco de la ora 21:15, iar celălalt –  în cadrul Nopții Europene a Muzeelor de la Muzeul Etnografic, de la ora 23:30. Intrarea la toate evenimentele este liberă.

NEWMAN,  considerată în prezent cea mai în vogă trupă debutantă din industria muzicală germană, a fost creată în anul 2012 în Frankfurt am Main. Trupa este compusă din cinci membri și îmbină motive de pop, jungle și post-garage cu new wave pentru a crea o muzică intensă dar în același timp ușor dansantă. În anul 2014 trupa a lansat primul său album intitulat LP RUSH HUSH. Albumul recombină claritatea rece idolilor germani din 1980, DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft / Prietenia germano – americană) cu zgomotul epic al Velvet Underground sau cu elanele sintetice ale lui David Bowie. O experiență sonoră care oscilează între kraut, soare și disco. O revenire la un neorealism al sunetului subordonat modernității secolului trecut.

De asemenea între orele 12 și 13 va avea loc și un workshop pentru și cu participarea tinerilor muzicieni din Republica Moldova organizat de asemenea în cadrul Muzeului Etnografic. În cadrul acestuia, muzicienii din Germania vor vorbi despre munca de artist și despre cotidianul profesiei de muzician din Germania. Cum devin interesant ca artist? Cum îmi creez profilul meu propriu de muzician? Cum organizez concerte? Cum îmi reușește să aduc fanii la concerte? Cum îmi promovez trupa pe piață și în afară? Toate aceste întrebări se întrepătrund, iar cei de la NEWMEN sunt deschiși să împărtășească impresii din viața și din experiența lor.

Concertele și atelierul au loc în cooperare cu POT Music Fest și Muzeul Etnografie. Mai multe informații aflați pe facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente