Cântăreaţa Taylor Swift e cel mai bine plătit muzician internaţional, câştigând anul trecut 73,5 milioane de dolari, în ciuda faptului că a vândut mai puţine albume decât Adele, potrivit topului realizat de revista Billboard, informează Mediafax.

Cea mai mare parte din sumă a fost câștigată de interpreta hitului “Shake It Off” datorită turneului mondial pentru promovarea albumului “1989”, care i-a adus 61,7 milioane de dolari, acest fapt contribuind major pentru cuantumul-mamut de 73,5 milioane, care a reprezentat câştigul total al cântăreţei pentru anul 2015.

Revista Billboard a adunat cifrele oficiale şi a declarat că stăpânirea primului loc în top -deţinut de Swift- demonstrează cât de importantă a devenit realizarea de turnee pentru muzicieni, în comparaţie cu câştigurile artiştilor care doar vând muzică.

Starul american, care (de mai mult de un an) este iubita lui DJ-ului Calvin Harris, şi-a lăsat competitorii în umbră, câştigând anul trecut aproape dublul sumei câştigate de cel mai apropiat rival, Kenny Chesney (cântăreţ de country), care a acumulat 39,8 milioane de dolari.

Taylor a surclasat nume mari de formaţii, inclusiv The Rolling Stones sau One Direction şi a “împins-o” pe Adele pe locul nouă în topul celor mai bune câştiguri din 2015. Adele a câştigat 16,3 milioane de dolari, chiar dacă a vândut cele mai multe albume pe parcursul anului 2015.

Pe de altă parte, Billboard a inclus doar câştigurile în urma turneelor din SUA. De asemenea, nu a inclus banii câştigaţi în urma sponsorizărilor pe care le au artiştii, astfel încât ar putea fi mult mai mari câştigurile tuturor muzicienilor de pe primele zece locuri.