(video) Au fost reținute patru persoane bănuite pentru organizarea dezordinilor în masă la 24 aprilie

13153273_1730222520570453_1367164638_n
Foto: IGP

Azi dimineața, poliția a descins mai multe percheziții autorizate la domiciliile persoanelor care în timpul protestului din 24 aprilie au atacat cordonul de polițiști, manifestând un comportament violent și agresiv.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală pe cauza penală inițiată la 24 aprilie, curent, pentru dezordini în masă, au fost identificate 4 persoane cu vîrste cuprinse între 24 – 50 de ani care au acționat ilegal, destabilizînd ordinea și securitatea publică, totodată, aruncînd cu pietre în polițiștii aflați la menținerea ordinii de drept.

Astfel, oamenii legii au efectuat 4 percheziții în mun. Chișinău și în localitatea Mana, raionul Orhei, iar patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Doi dintre cei reținuți nu sînt la prima abatere de la legislație, anterior fiind condamnați pentru infracțiuni de jaf și vătămare medie a integrității corporale.

Poliția, în colaborare cu Procuratura Generală efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea identificării persoanelor care au încălcat legea și au instigat la acțiuni violente. Persoanele care se fac vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 8 ani.

Inspectoratul General al Poliției, în continuare, solicită ajutorul cetățenilor la identificarea persoanelor care au participat activ la organizarea dezordinilor în masă și acte de violență în timpul protestelor din 24 aprilie, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente