Capitala europeană în care turiștii nu mai pot închiria apartamente prin Airbnb

197982_articol

Berlin le interzice turiștilor să închirieze apartamente sau case întregi prin Airbnb sau platforme similare în încercarea de a proteja închirierea locuințelor pe termen lung, potrivit autorităților locale, informează The Independent.

După ce portalurile de închiriere, cum este Airbnb, au cunoscut un succes internațional, a scăzut considerabil numărul locuințelor date spre închiriere pe termen lung. Din acest motiv, din 1 mai, autoritățile din Berlin au aplicat legea „Zweckentfremdungsverbot” care interzice închirierea unui întreg apartament, pe termen scurt, prin portaluri precum Airbnb, persoanelor care nu au un permis de oraș. Astfel, turiștii care vor să viziteze Berlin pot închiria doar o cameră dintr-un apartament.

Peste 7.000 de unități de cazare din Berlin sunt listate pe Airbnb, iar în capitala germană s-au cazat, anul trecut, 12 milioane de turiști în hoteluri, hosteluri și pensiuni. De acum, proprietarii de apartamente care încalcă legea vor fi amendați cu 100.000 de euro. Legea a fost adoptată în 2014, însă cu o perioadă de tranziție de doi ani, care a expirat pe 30 aprilie 2016. Prin urmare, înregistrările pe Airbnb în Berlin au scăzut cu 40% într-o lună.

Purtătorul de cuvânt al Airbnb Julian Trautwein susține ca berlinezii doresc reguli clare și simple pentru a putea să împartă în continuare casa cu turiști. „Vom continua să încurajam factorii de decizie politică din Berlin să asculte cetățenii și să urmeze exemplul altor orașe mari, cum ar fi Paris, Londra, Amsterdam sau Hamburg și să creeze reguli noi, clare pentru oamenii normali care fac își împart casele, a mai spus reprezentantul Airbnb.”

Airbnb este o companie americană fondata în 2008, cu o platforma online prin care oricine poate închiria orice tip de locuință oriundeîin lume direct de la proprietar. Airbnb are 600.000 de unități de cazare listate în 190 de țări.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente