Cele mai tipice întrebări care le veți primi la un interviu de angajare: Ce răspunsuri trebuie să dați

Interviu de angajare
Foto: www.businessmagazin.ro

Cea mai bună metodă pentru a trece cu brio de un interviu este pregătirea temeinică. Orice candidat este bine să aibă cunoștințe solide în domeniul în care se află postul pentru care concurează, dar și să cunoască cel puțin date generale despre compania care a scos postul la concurs. Chiar și așa, câteva dintre întrebările care par cele mai banale dintre cele frecvent adresate la un interviu reușesc de multe ori să îi încurce pe candidați. Iar răspunsul poate face departajarea.

#1. Care este cel mai mare defect al dumneavoastră?

Întrebarea poate fi abordată cel mai bine în unul dintre următoarea moduri: răspunsul să conțină un atribut pozitiv, ex.: sunt perfecționist, sau răspunsul să aibă o notă ușor comică: mi-ar plăcea să fiu mai priceput la fotbal. Chiar și așa, un răspuns comic trebuie urmat de unul serios, astfel încât candidatul să arate că are simțul umorului, dar nu tratează interviul cu superficialitate.

#2. De ce ați aplicat pentru acest post?

Întrebarea oferă candidatului oportunitatea de a demonstra că s-a documentat pentru interviu, că știe multe detalii despre companie și postul pentru care a aplicat iar profilul său se potrivește perfect pe cel căutat de angajator.

#3. De ce v-am angaja pe dumneavoastră?

Răspunsul trebuie să conțină toate abilitățile candidatului care sunt și cerute în anunțul de angajare plus alte două-trei calități necesare la locul de muncă pe termen lung, dar care nu au fost menționate de angajator. Acest mic tertip permite intervievatorului să înțeleagă că are în față un candidat care este potrivit nu doar pentru momentul actual ci poate aduce plus valoare în viitor.

#4. Cât de repede puteți începe să lucrați la noi?

Prin această întrebare, angajatorul vrea să vadă, în cazul unui candidat care are deja un loc de muncă, faptul că e dispus să vină la lucru cât mai repede, dar își tratează cu profesionalism actualul angajator, astfel că, cel mai bun răspuns ar fi, în funcție de prevederile din contract: voi avea nevoie de aproximativ două săptămâni, atât cât este perioada de preaviz. Persoanele care nu au un loc de muncă ar fi bine să arate entuziasm – orice angajator apreciază disponibilitatea unui șomer de a veni la muncă de a doua zi.

#5. Unde vă vedeți peste 5 ani?

Este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de angajatori și are scopul de a testa dacă potențialul angajat intenționează să rămână în cadrul companiei sau are alte planuri. Un răspuns onest este apreciat, însă preferabil ar fi ca răspunsul onest să indice stabilitate, dorința de perfecționare continuă și de împărtășire cu ceilalți colegi sau, după caz, cu subalternii a cunoștințelor sale.

O ofertă bogată de locuri de muncă este disponibilă pe Piața muncii www.piatamuncii.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente