A fost dat startul selecției trainerilor în domeniul electoral. Află aici care sunt condițiile și cum te poți înscrie

Foto: Seminar de instruire CICDE

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală caută, în toate raioanele ţării, persoane care își doresc să devină traineri/formatori în domeniul electoral. Trainerii/formatorii vor fi formați și certificați de către CICDE. Ulterior, aceștia vor fi antrenați în procesul de instruire a funcționarilor electorali și a altor categorii de beneficiari.

Criteriile de selecție a trainerilor/formatorilor 

Orice persoană interesată, care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții, poate participa la selecția pentru a fi pregătit în calitate de trainer/formator în domeniul electoral:

1. Studii superioare de licență sau echivalente preferabil în unul dintre domeniile: Științe Politice, Științe administrative, Pedagogie, Educație civică, Drept sau alte domenii conexe. Studiile de masterat/doctorat se consideră un avantaj;
2. Abilități de comunicare eficientă cu grupuri eterogene de participanți;
3. Abilități de lucru în echipă și independent;
4. Responsabilitate, flexibilitate, punctualitate;
5. Capacitatea demonstrată de a preda/ facilita în limba română şi/sau rusă;
6. Abilități de lucru la calculator (Word, Excel, Outlook, Internet etc);
7. Disponibilitate de deplasare în interiorul țării și lucru în calitate de trainer/formator minim 60 de ore de facilitare pe parcursul următoarelor 12 luni;
8. Disponibilitate de a participa în perioada 19-23 mai 2016 la seminarul de formare de formatori în domeniul electoral care se va desfășura în afara orașului Chișinău;

Se consideră de asemenea avantaje pentru candidați:

1. Experienţă în calitate de trainer în domeniul educaţiei civice şi electorale, alegeri etc (se va indica nr. de ore de facilitare);
2. Cursuri de formare în domeniul instruirii/calificare profesională;
3. Activitatea anterioară în calitate de membru al consiliului electoral de circumscripție, biroului electoral al secției de votare, reprezentant al concurentului electoral în organele electorale sau observator național.

Înscriere în concurs 

Persoanele interesate sunt rugate să:

• expedieze Curriculum Vitae cu specificarea a 3 persoane de referință și a datelor de contact inclusiv e-mail. La CV se vor anexa copii de pe diplomele de studii (licență, master, doctorat) și certificatele care atestă formarea în domeniul instruirii și calificării profesionale, după caz;
• expedieze scrisoarea de motivare din care să reiasă:

1. experiența deținută (număr de ore facilitate, activitate în organele electorale etc)
2. întrunirea competențelor solicitate cu exemple relevante (pct. 2-6 din CRITERIILE DE SELECŢIE A TRAINERILOR)
3. confirmarea disponibilității indicată la pct. 7-8 din CRITERIILE DE SELECŢIE A TRAINERILOR
4. motivarea pentru aplicarea la concurs.

Dosarul va fi expediat prin email la adresa [email protected]. În titlul mesajului se va indica „Formare formatori CICDE 2016”.

Procedura de selecție

Selecția trainerilor/formatorilor se va realiza în două etape:

1. Evaluarea dosarelor depuse. Se va lua în considerare întrunirea condițiilor de calificare la concurs. Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi.
2. Participarea la seminarul de formare a formatorilor și obținerea calificativului „admis”. Candidații selectați în urma evaluării dosarelor depuse vor participa la un program de formare a formatorilor în cadrul căruia vor fi dezvoltate și testate abilitățile și competențele esențiale ale unui trainer/formator în domeniul electoral. Calificativul admis va fi acordat în baza cunoștințelor teoretice evaluate în cadrul unui test de evaluare inițială (pentru pregătire consultați sursele bibliografice) și abilităților practice demonstrate pe parcursul seminarului.

Cazarea, transportul din Chișinău până la locul instruirii, alimentația și materialele de instruire sunt oferite de organizatori.
Selecția se va realiza cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal și transparenței și cu luarea în considerație a specificului domeniului de activitate a CICDE.

Sarcinile de bază ale trainerilor / formatorilor în domeniul electoral

# Pregătirea pentru seminar;
# Facilitarea seminarului în conformitate cu agenda și planurile sesiunilor oferite de CICDE;
# Verificarea testelor de evaluare și întocmirea/ completarea/ elaborarea documentației necesare în vederea evaluării participanților și raportării asupra instruirii.

Condițiile de angajare în calitate de formator și remunerarea muncii prestate

CICDE va încheia cu persoanele care au obținut calificativul „admis” contracte individuale de muncă pe perioadă determinată.

Remunerarea pentru munca prestată se va realiza în conformitate cu prevederile din Hotărârea Guvernului nr. 381 din 13 aprilie 2006 cu privire la condițiile de salarizare a pesonalului din unitățile bugetare (anexa nr.16) și va constitui 41 lei/oră calculat (brut).

Termen limită pentru depunerea dosarelor: 15 mai 2016, ora 24:00.

Persoana de contact: Cucurudza Cristina, e-mail: [email protected];

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente