Concurs de selectare a Coordonatorilor pentru proiectul „Dezvoltarea serviciilor de tineret de tip outreach”

sinuciderea-europenilor-i50
Foto: Photo Credit: f3n.ro

În perioada 2 mai – 30 noiembrie 2016, Centrul Pro Comunitate desfășoară proiectul Dezvoltarea serviciilor de tineret de tip outreach, prin intermediul Programului de Granturi a Ministerului Tineretului și Sportului.

Contextul Proiectului

Conform Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020, în vederea consolidării sectorului de tineret, s-a stabilit drept prioritate dezvoltarea serviciilor oferite tinerilor, și anume, prestarea serviciilor în afara instituțiilor (outreach), așa cum fiecare tânăr reprezintă un mediu social și economic diferit.

Astfel, Centrul Pro Comunitate, în parteneriat cu  Secretariatul Rețelei Naționale a Prestatorilor de Servicii pentru Tineri, Centrul pentru Tineret „DACIA” și  Consiliul Național al Tineretului din Moldova, îşi propun să dezvolte serviciile pentru tineri prin inițierea serviciilor de tip outreach. Acestea sunt prestate pe larg în țări precum Estonia, Croația, S.U.A., ș.a.

Serviciile outreach au drept scop prestarea serviciilor prietenoase tinerilor detașat de instituțiile în care activează lucrătorii de tineret, așa cum tinerii sunt abordați în mediul lor tipic, fiind informați cu privire la tipurile de servicii de care pot beneficia, fiind consiliați în anumite subiecte de interesul și necesitatea acestora, așa cum lucrătorul de tineret reprezintă actorul care interacționează direct cu beneficiarii politicilor publice de tineret și are capacitatea de ghidare, informare și implicare a tânărului în activitățile ce răspund necesităților acestuia.

Obiectivele proiectului sunt:

#1. Instruirea și capacitarea a 10 lucrători de tineret cu privire la cadrul metodologic și bunele practici europene de prestare a serviciilor outreach de tineret;

#2. Prestarea serviciilor de tineret de tip outreach în 30% din localitățile din țară;

#3. Elaborarea cadrului metodologic de prestare a serviciilor de tineret de tip outreach, cu implicarea lucrătorilor de tineret;

#4. Îmbunătățirea calității serviciilor pentru tineri conform standardelor de calitate și dezvoltarea acestora cu min. 30% până la sfârșitul anului 2016.

Contextul Concursului

Pentru realizarea proiectului vor fi angajați, capacitați și implicați în activitățile de promovare a proiectului 10 lucrători de Tineret. Aceștia for implementa la nivel local conceptul de servicii de tip outreach și vor contribui la dezvoltarea cadrului metodologic național.

Obiectivul Concursului

Centrul Pro Comunitate anunță concurs de selectare a Coordonatorilor locali pentru implementarea proiectului ” Dezvoltarea serviciilor de tineret de tip outreach”  pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În urma concursului vor fi selectați și contractați 10 Coordonatori Locali care, în colaborare cu Centrul Pro Comunitate, vor planifica și desfășura servicii de tip outreach.

Descrierea Proiectului

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea serviciilor prietenoase tinerilor în afara instituțiilor (outreach) în 10 regiuni din Republica Moldova.

Candidați eligibili

În cadrul concursului pot participa reprezentanți ai societății civile (ONG locale sau naționale de tineret) sau persoane angajate la nivel local în prestarea serviciilor pentru tineret.

Termen de contractare

Coordonatorii locali vor fi contractați în vederea realizării serviciilor de tip outreach.

Perioada de Contractare – 2 luni (iulie- august 2016).Coordonatorii locali vor fi contractați în baza unui Contract de Prestări Servicii. Gradul de implicare în proiect – cu jumătate de normă (part time). Astfel, persoanele interesate pot îmbina locul de muncă de bază cu funcția de Coordonator local.

Atribuții Coordonatori locali

Participarea la sesiunile de instruire organizate de Centrul Pro Comunitate

Participarea la planificarea Proiectului (activităților de tip outreach);

Coordonarea logistică a prestării serviciilor outreach (identificare spațiu, stabilirea contactelor relevante, etc.);

Stabilirea unei relații de cooperare cu autoritățile publice locale;

Organizarea activităților de tineret propriu-zise de tip outreach;

Documentarea activităților realizate în cadrul proiectului;

Elaborarea rapoartelor de activitate și transmiterea lor către Centrul Pro Comunitate;

Participarea la grupul de lucru cu privire la elaborarea suportului metodologic pentru prestarea serviciilor de tip outreach.

Cerințe față de candidați

Experiență: experiență de lucru/voluntariat în sectorul de Tineret și în organizarea evenimentelor la nivel local/în comunitate (obligatoriu); experiență în colaborarea cu organizațiile neguvernamentale (va fi considerată drept avantaj);

Competențe și abilități:

cunoașterea specificului comunității și a problemelor tinerilor;

abilități de utilizare a internetului și a calculatorului;

abilități excelente de interacțiune şi comunicare;

abilitatea de a lucra în echipă;

abilitatăți organizatorice;

abilități de mobilizare a tinerilor;

non-partizanat politic.

Pentru organizarea activităților, Coordonatorii locali vor beneficia de training-uri de instruire, precum și de asistență logistică din partea Centrului Pro Comunitate.

Lista documentelor necesare a fi prezentate de către candidați: Candidații vor prezenta CV-ul și o scrisoare de motivare. Dosarul pentru concurs va fi expediat pe adresa [email protected] cu mențiunea „Aplicare- Servicii outreach de tineret”

Data limită pentru depunerea formularelor de participare: 20.05.2016, ora locală 18:00.

Doar persoanele selectate vor fi contactate.

Rezultatele concursului vor fi publicate pe www.procomunitate.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente