Andrian Candu: „Vom face public numele candidatului nostru pentru prezidenţiale într-un timp optim”

43343
Foto: IPN

Platforma „DA” nu mai are motive să insiste asupra referendumului şi să protesteze în legătură cu aceasta, deoarece problemele abordate de aceasta nu mai există. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului , Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

„Eu înţeleg că este voinţa poporului şi s-au strâns peste 400 de mii de semnături. Dar întrebarea cu alegerea directă a şefului statului a decăzut. Oamenii au dorit să aleagă singuri preşedintele, pe 30 octombrie vom avea alegeri prezidenţiale. Şi cea de a doua întrebare a fost soluţionată. Avem proiectul de modificare a Constituţiei privind anularea imunităţii deputaţilor. Cât priveşte reducerea numărului de deputaţi , aici chiar nu pot să spun nimic. Sunt diferite opinii. Principalul e ca să se formeze fracţiuni parlamentare şi să reprezinte interesele electoratului. Cred că nu este atât de important dacă sunt 101 sau 71 de deputaţi în Parlament, principalul e ca să fie integri şi să lucreze”, a spus Candu, transmite IPN.

Speakerul Parlamentului a precizat că PDM, din care face parte , deocamdată nu a desemnat candidatul pentru alegerile prezidenţiale şi a dat de înţeles că cel mai probabil va fi desemnat peste o lună. „Vom face public numele candidatului nostru într-un timp optim. Aşteptăm acum concluziile Comisiei de la Veneţia privind decizia Curţii Constituţionale cu privire la revenirea alegerii directe a şefului statului, care ar trebui să le primim până la finele lunii mai”, a spus Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente