Argint și bronz! Elevele au adus acasă două medalii de la Olimpiada Europeană de Matematică

1
Foto: Otilia Don și Elvira Serdțevoi egmo.org

Două eleve din Republica Moldova au obținut medalii de argint și bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, ediția a V-a, desfășurată în perioada 10-16 aprilie 2016, în Bușteni, România. La concurs au luat parte 147 eleve din învățământul preuniversitar din 38 de țări.

După cum a informat reprezentantul Ministerului Educației Valentina Ceapa, Republica Moldova a participat pentru a treia oară la această competiție internațională. Echipa națională a fost formată din patru eleve de la liceele teoretice „Orizont” din Chișinău și „Mihail Sadoveanu” din Călărași.

Cele mai remarcabile rezultate le-au înregistrat Otilia Don și Elvira Serdțevoi. Otilia s-a întors acasă cu medalia de argint, iar Elvira – cu medalia de bronz. Fetele sunt eleve în clasa a X și, respectiv, a XI-a, la Liceul Teoretic „Orizont”.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este o competiție internațională, similară cu Olimpiada Internațională de Matematică. Concursul este destinat anume fetelor, pentru a le încuraja să ia parte la competițiile și olimpiadele naționale și internaționale de matematică, or, de obicei, la acestea se înscriu în mare parte băieții. La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete participă nu doare eleve din statele europene, ci și din SUA, Indonezia, Arabia Saudită, Mexic etc., concursul devenind tot mai popular și extinzându-și aria geografică.

2_17

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente