(foto) Un tânăr a fost prins la vamă cu 13 kg de marijuana

1
Foto: customs.gov.md

13 kg de marijuana a fost capturată la postul vamal Leușeni. Substanța constituia din 35 de calupuri care au fost dosite în automobilul unui tânăr.

La pista de control „ieşire autoturisme” din Republica Moldova a postului vamal Leușeni s-a prezentat, pentru efectuarea controlului de rigoare, un autoturism de model „VOLVO S80” cu numere de înmatriculare străine. De menționat, că în timpul staționării, șoferul, un cetățean moldovean în vârstă de 33 ani, originar din raionul Nisporeni, a prezentat un comportament suspicios.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc a Serviciului Vamal, în contolul fizic al unității auto a fost antrenat și patrupedul antidrog „Mary”.

În cadrul controlui vamal al autoturismului, la reacţia patrupedului antidrog a fost luată decizia de a efectua scanarea utilizînd mijlocul de control „X-Ray Rapiscan”. Ca rezultat al prelevării imaginilor, în armatura barei de protecţie din faţă şi din spate modificate artizanal, şi lonjerouri la nivelul conexiunii cu armaturile barelor de protecţie, au fost depistate droguri.

Photo Credit: customs.gov.md

După extragerea acestora au fost numărate 35 de calupuri, cu greutatea totală de 12.600 gr, cu conținutul unei substanţe vegetale presate, de culoare verde, cu miros de cânepă. Mai mult, acestea erau ambalate cu bandă adezivă de aluminiu și plasate în vid de polietilenă.

Substanța a fost remisă pentru expertizare și ca rezultat s-a stabilit că în cele 35 de calupuri a fost presată marijuana.

În baza cazului dat a fost pornit dosar penal, în baza art. 248, p.5 lit. d, Cod Penal al Republicii Moldova, tânărul riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani. La moment acesta este reținut pentru 72 de ore.

Photo Credit: customs.gov.md
Photo Credit: customs.gov.md

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente