(video) Businessul cu video-chat al unui tânăr din pușcărie. Fetele, recrutate pe rețelele de socializare

foto_juc
Foto: igp.gov.md

Forțele de ordine au destructurat o grupare infracțională, specializată în comiterea infracțiunilor de proxenetism. Din grupare fac parte două femei și un bărbat, ultimul aflându-se într-o instituție de detenție, de unde dirijează activitatea rețelei.

Aceștia, în perioada 2015-2016, au creat o rețea de proxenetism exprimată prin prestarea de către tinere a serviciilor sexuale online prin intermediul internetului. Acestea erau angajate ca modele video-chat, fiind recrutate, de regulă, de către un membru al grupării.

Suspecții făceau cunoștință cu potențialele modele prin intermediul rețelelor de socializare, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat. Fiecare model era înregistrat în studioul virtual amenajat într-un apartament din municipiul Chișinău și gestionat de către unul dintre membrii grupării, care răspundea de suportul tehnic al rețelei.

Mijloacele bănești achitate de către utilizatorii-clienți pentru beneficierea serviciilor sexuale erau transferate prin intermediul procesatorului de plăți, ulterior fiind ridicate de către membrii grupării de la băncile comerciale autohtone.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile amenajate de către membrii grupării, a fost ridicată tehnică de calcul în set, un notebook, dotat cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor online, două telefoane mobile, suporturi electronice de informații, carduri bancare, acte de identitate a modelelor, cât și o varietate mare de obiecte erotice.

Până în prezent a fost posibil de identificat patru tinere de 25 de ani, care au activat ca modele de video-chat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Suspectele au fost reținute pentru 72 de ore, dintre care una se află în arest la domiciliu.

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea venitului total obținut în urma activității infracționale și dacă banii dați nu au fost legalizați de către membrii grupării prin achiziționarea mijloacelor mobile sau imobile atât pe teritoriul țării, cât și peste hotarele ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente