Premieră! Studenții din Chișinău vor participa la simularea proceselor de judecată

European_Court_of_Human_Rights_Court_room
Foto: wikimedia.org

Studenții din Chișinău vor participa, în premieră, la simularea proceselor de judecată, după modelul Curții de la Strasbourg. Evenimentul se va desfășura vineri 8 aprilie și va reprezenta runda finală din cadrul primului concursul național al proceselor de judecată simulate în domeniul drepturilor omului (Moot Court).

Evenimentul este organizat în contextul implementării Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției (SRSJ) pentru viitorii profesioniști care se vor implica, asigurând în mod corespunzător succesul și consolidarea reformei din domeniu.

Competiția va începe vineri, 8 aprilie, ora 13:30, la Ministerul Justiției, în sala 227. La cermonia de decernăre a premiilor vor participa: Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Eduard Serbenco, viceministrul Justiției, și Erik Svanidze, liderul proiectului Uniunii Europene „Suport în coordonarea reformei în domeniul Justiției din Republica Moldova”.

Evenimentul va oglindi concursul european al proceselor de judecată simulate în materia drepturilor omului, organizat anual de către Asociația Europeană a Studenților la Drept (ELSA). Concursul național va fi organizat în limba engleză, între echipele formate din 2-4 studenți (licență sau masterat) de la o facultate de drept. Simularea vizează Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Curtea de la Strasbourg, ca cel mai relevant instrument judiciar internațional deja aplicat în țara noastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente