(foto, video) Studenții jurnaliști de la USM au depus jurământul profesiei și au primit primele legitimații

12939298_1748053038760163_1948276813_n
Foto: Ion Railean

„Jur să fiu corect și principial, imparțial și echidistant în toate acțiunile mele profesionale”, așa începe jurământul depus de către studenții anului I de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova. De astăzi, cei peste 200 de tineri jurnaliști și-au luat angajamentul de a munci onest și cu pasiune în domeniul ce și l-au ales.

Festivitatea solemnă a fost deschisă cu discursul decanului Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Georgeta Stepanov, care i-a felicitat pe tineri, dorindu-le succes în activitatea ce o vor profesa.

img_1647101_thumbs_600x440_2172751

 

„Jurnaliștii au o activitate pe cât de utilă, pe atât de responsabilă. Accentele pe care le pun aceștia formează opinia publică și modul în care oamenii acceptă și înțeleg lucrurile care se întâmplă în societate. Modul în care reprezentanții mass-mediei transmit informațiile, îi ajută pe cetățeni să ia decizii și să-și creeze opinii. Evenimentul de astăzi vă arată cât de importantă este profesia pe ca v-ați ales-o”, a menționat decanul Facultății de Jurnalism, Georgeta Stepanov.

 

 

Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean

Invitatul special al evenimentului a fost Vitalie Dogaru, autorul și prezentatorul unei emisiuni televizate de la noi. Acesta a povestit studenților despre începutul carierei sale, îndrumându-i să lucreze onest și să iubească profesia ce și-au ales-o.

 

Vitalie Dogaru

„Eu și colegii mei ne-am început activitatea profesională mult mai greu. Avantajul vostru acum este că puteți lăsa frâu liber imaginației și să munciți pentru plăcerea voastră. Sfatul meu este să lucrați pentru voi și să realizați materiale care v-ar plăcea vouă să le citiți, pentru că este foarte important ca lucrările dumneavoastră să reflecte ceea ce vă doriți voi. Nu lucrați contra cronometrului, de dragul salariului sau pentru alte diverse interese. Totodată, nu uitați că un bun jurnalist este un bun consumator de media, ceea ce înseamnă că trebuie să consumați cât mai multă informație din presa locală, dar și străină. Dacă aveți în mass-media idoli care vă plac cum activează, urmați-le calea și chiar fiți mai buni decât ei”, a precizat Vitalie Dogaru.

Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean

După depunerea jurământului, tinerii jurnalişti au primit şi legitimaţii care le vor permite accesul în diverse instituţii. Aceștia au precizat că evenimentul de astăzi i-a motivat să fie mai buni în activitatea profesională.

 

12935329_1748069528758514_587806988_n

„Fiecare dintre noi ajunge la o perioada când este nevoit să își aleagă propria stradă și, de altfel, să își creeze propriile scopuri. Întrucât sunt o persoană destul de sociabilă, cred că am făcut luat decizia cea mai corectă înscriindu-mă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, deoarece aceasta îmi va aduce și profesia mult dorită. Jurământul de astăzi a fost destul de important, pentru că noi suntem cei ce aducem în vizor evenimentele ce au loc în societate, avem rolul de a educa și informa publicul într-un mod cât mai veridic. Legitimația primită este confirmarea acestui lucru și o motivare în plus de a merge mai departe”, susține Zgîrcu Dumitrița, studentă în anul I la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

 

Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean

12910755_1748059162092884_1821346397_n

 

„Evenimentul de astăzi este o etapă de formare a noastră ca specialiști, ce ne motivează să mergem cu pași încrezuți mai departe. Odată ce am depus acest jurământul profesional avem și obligația de a-l respecta. Legitimația primită este o dovadă că suntem studenți ai Facultății de Jurnalism de la USM, cu ea vom avea acces la evenimentele care se petrec și ne interesează. O voi folosi cu mândrie și onestitate”, a menționat Ion Railean, student în anul I la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

 

Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Photo Credit: Ion Railean
Jurământul PC: Consiliul Studenților din Mass Media – USM‎

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente