(doc) Începând cu 1 aprilie, părinții își pot înscrie copiii în clasa I. Orarul înscrierilor

Programul-Coltul-Verde-din-Scoala-Mea1
Foto: rvs.yo.md

Din data de 1 aprilie 2016, în toate instituțiile de învățământ primar va începe perioada de înscriere a copiilor în clasa I. Prin Ordinul nr. 173 din 4 martie 2016, emis de Ministerul Educației, a fost aprobat Orarul înscrierii copiilor în clasa I, iar la începutul săptămânii curente au fost operate modificări la Metodologia de înscriere a copiilor în clasa I.

Conform Ordinului aprobat, în perioada 21-30 martie 2016, instituțiile de învățământ organizează „Ziua ușilor deschise”. La școli trebuie să fie afișate Programul Comisiei de organizare a probelor de aptitudini specifice profilului (în instituțiile cu clase de profil aprobate de organul local de specialitate în domeniul învățământului și coordonate cu Ministerul Educației) și Programul Comisiei raionale/municipale de școlarizare pentru determinarea nivelului de maturitate școlară a elevilor care nu au frecventat grupa pregătitoare.

Prima etapă de înscriere în clasa I va avea loc în perioada 1 aprilie-21 iunie. Aceasta constă în prezentarea, completarea și validarea actelor depuse de părinți/reprezentanții legali ai copiilor la instituția de învățământ din districtul școlar.

În perioada 10-25 mai se va face colectarea actelor, organizarea probelor de aptitudini (în instituțiile cu clase de profil) și anunțarea rezultatelor. Pe locurile libere în clasele de profil, probele de aptitudini pentru copiii din alte districte școlare se vor desfășura în perioada 2-10 iunie curent.

Pe data de 24 iunie, în instituțiile de învățământ și pe site-ul organului de specialitate în domeniul învățământului va fi afișat numărul de locuri rămase libere după înscrierea copiilor din districtul școlar respectiv.

A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa I va avea loc în perioada 25 iunie – 17 august, iar pe data de 25 august, la instituțiile de învățământ vor fi afișate listele nominale ale copiilor înscriși în clasa I. La etapa a doua vor fi depuse, completate și validate actele de înscriere a copiilor care, din motive obiective, nu au participat la prima etapă de înscriere în districtul școlar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente