Coverul făcut de Carla’s Dreams la piesa „Focul din vatră” a fost blocat de fiul autorului, Cristi Aldea-Teodorovici

page

După ce Carla’s Dreams a reinterpretat la un post de radio piesa „Focul din vatră” a regretaților artiști Ion și Doina Aldea-Teodorovici, fiul acestora, Cristi Aldea-Teodorovici, a blocat piesa, precizând că o trupă care are cântece cu rusisme, nu poate promova muzica părinților săi.

„O trupă care are ca denumire de piesă cuvântul rusesc „Poh*i”, prin definiție și bunul simț nu poate promova muzica părinților mei Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cei care au luptat atât de mult pentru limba si cultura românească”, a scris Cristi Aldea-Teodorovici într-o postare pe Facebook. Contactat de #diez, Cristi Aldea-Teodorovici a refuzat să comenteze situația, precizând că discuțiile trebuie organizate într-o conferință de presă. „Referitor la situația cu Carla’s Dreams pot spune că nu este vorba de bani sau PR. Dacă se cere acordul meu, atunci se discută totul. Noi vom vorbi în particular cu cei de la Carla’s Dreams, iar ulterior, vom vedea dacă vom face publice detaliile.” Întrebat dacă ar accepta pe viitor o colaborare cu trupa Carla’s Dreams, Aldea-Teodorovici a spus că nu comentează.

Directorul Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Octavian Apostol, ne-a declarat că legea este de partea lui Cristi Aldea-Teodorovici. „Conform legii Dreptului de Autor, titularul drepturilor moștenite de părinți este Cristi Aldea-Teodorovici. Pentru a folosi chiar și fragmente din operă, ai nevoie de acordul titularului. În Republica Moldova majoritatea cetățenilor consideră normală folosirea fără acordul titularului sau a nu plăti oarecare remunerație, însă legea prevede cu totul altă abordare. Din câte știu eu, reprezentanții canalului de Youtube remunerează proprietarii videourilor pentru anumite vizualizări, astfel, acțiunea de a reinterpreta o piesă fără acord poate fi considerată ilegală. În momentul în care Aldea-Teodorovici a considerat că nu este potrivită interpretarea, el are dreptul de a cere blocarea videourilor. După părerea noastră, au fost încălcate drepturile de autor, însă expunerea se cere a fi din partea evaluării Instanței de Judecată, dacă va fi cazul.”

La rândul lor, cei de la Carla’s Dreams au reacționat cu un mesaj scris pe pagina lor de Facebook, unde au distribuit și un cover în limba rusă la piesa „Focul din Vatră”. „Om – apoi reprezentantul unei națiuni și culturi… P.S. Pace”, au scris cei de la Carla’s Dreams.

Videoul a fost șters de pe canalul de Youtube al radioului unde a fost interpretată piesa, însă s-a păstrat pe profilul unor fani.

 

Carla’s Dreams – Focul din vatra COVER Doina si Ion Aldea Teod…Fiori! Respect Carla’s Dreams!

Posted by Moldova mea on 29 Februarie 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente