(video) Interviu cu solistul trupei Carla’s Dreams: „Mama spune că sunt un fecior bun”

998724_378206512302373_1044263022_n
Foto: PC: facebook/ Carlas Dreamss

Carla’s Dreams este un proiect muzical apărut în 2012. Timp de patru ani, fenomenul care se ascunde după mască și ochelari a reușit să aibă single-uri de locul întâi în toate topurile muzicale, colaborări cu unii dintre cei mai cunoscuți interpreți din România și peste 75 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Într-un interviu în exclusivitate pentru TVR Moldova, „vocea” trupei a dezvăluit detalii neștiute despre Carla’s Dreams. La întrebările, pe alocuri provocatoare, ale jurnalistului Vitalie Guțu, Sergiu, așa cum își spune interpretul, acesta nefiind numele lui adevărat, a povestit despre început, colegi, prieteni, familie, colaborări și planuri de viitor.

Fiind întrebat dacă Carla’s Dreams este un fenomen sau un proiect muzical, acesta a declarat că nu consideră proiectul un „fenomenal”. „Orice supraapreciere duce spre dezamăgire, așa că mai bine proiect muzical. Probabil unii îl consideră fenomen, iar asta este plăcut desigur, dar oricum, realitatea rămâne a fi o supraapreciere”.

Solistul a povestit că proiectul Carla’s Dreams a fost rezultatul unui hobby colectiv. Împreună cu alți colegi au publicat pe internet câteva piese, iar ulterior au apărut și reacții din partea publicului, care au fost foarte bune. La solicitarea ascultătorilor, au ieșit pe scenă, însă cu mască, iar asta pentru că „… nu suntem tocmai fani ai vieții publice, în termini mai duri, o urâm chiar”.

 

Carla’s Dreams PC: pandutzu.com

Masca purtată de interpret este realizată fie de el însuși, fie ajutat de cineva. La fiecare prezență scenică, aceasta este diferită, deoarece este foarte greu să fie mereu la fel. Culorile sunt alese în dependență de dispoziție, ochelarii sunt aceiași, o singură dată au fost schimbați. Hanoracul însă este exact același din 2012. „Mă mândresc cu el, însă deja ar trebui să-l schimbăm, pentru că mi-e frică să nu intrăm în penibilități. Cred că acum este ultima sută de metri pentru el.”

Ce se ascunde în spatele acestei măști? „Nimic deosebit dacă sincer. Ați fi neplăcut surprinși să vedeți. N-aș putea să găsesc acum ceva mai special sau deosebit de restul lumii. Asta nici nu ar trebui să conteze, pentru că personajul este reprezentativ. Omul din spate nu are nimic special.”

Prima întâlnire cu publicul românesc a fost prin colaborarea cu INNA într-o reinterpretare a piesei lor P.O.H.U.I., cei de la Carla’s Dreams fiind contactați de casa de producție a cântăreței. „I-am explicat INNEI ce înseamnă acest cuvânt, iar ea a acceptat din start să colaborăm. De ce nu, suntem oameni maturi. Multă lume interpretează mesajul piesei ca lipsă de interes față de viața socială, dar dacă pătrunzi în esența acesteia, vezi că este despre regăsirea de sine, singurătatea lăuntrică și o neutralitate față de lucrurile care se petrec zi de zi.”

 

Carla’s Dreams și Loredana Groza PC: urban.ro

A urmat colaborarea cu Loredana Groza în piesa „Lumea ta”, iar mai târziu cu Delia, împreună aceștia lansând piesa „Cum ne noi”, care este cea mai vizualizată melodie în limba română de pe Youtube, înregistrând în mai puțin de opt luni peste 34 de milioane de vizualizări. A doua piesă semnată de Carla’s Dreams și interpretată de Delia a fost „Da, Mama”. „Ne bucurăm că Delia a acceptat să cânte această piesă, pentru că este una pe care nu și-o pot asuma mulți.”

Vorbind despre succesul înregistrat în ultimul an, interpretul a declarat: „Nu cred că este meritul nostru în totalitate. Nu aș putea să mi-l asum nici eu și nici colegii mei. Este un merit comun. Un rezultat în spatele căruia stă un efort extrem de mare. Un rol foarte mare l-au jucat Delia și partenerii și prietenii noștri de la Global. Totuși, cei mai importanți rămân a fi oamenii care au apreciat și le-a plăcut muzica noastră”.

Aflându-ne într-o perioadă de criză economică și politică, ați transmis vreodată prin piesele voastre mesaje politicienilor? „Noi avem așa lucrări, dar nu o să le lansăm, pentru că noi am zis ce-am avut de spus pe tema asta în piesele „Născut în Moldova” și „Hobson’s Choice”. Cred că intrarea în detalii și personalizarea atitudinii față de clasa polictică are un efect mai mic.”

 

Carla’s Dreams şi Delia PC: adevarul.ro

Întrebat când își va da jos masca, artistul a spus că nu-și dorește să se întâmple asta, iar dacă se va întâmpla, nu din voința lui sau a colegilor săi, ci din insistența presei. „Deocamndată, mass-media din Republica Moldova și cea din România a fost foarte loială cu proiectul nostru. Ne dăm foarte bine seama că dacă vor, jurnaliștii pot avea această posibilitate, dar totuși ne păstrează viu proiectul, fapt pentru care le mulțumim. La fel e și în viața de zi cu zi. Am onoarea și plăcerea de a avea prieteni care înțeleg că secretul nu trebuie dezvăluit, iar asta fără ca să le spun. Sunt oameni înțelegători și loiali.” Vorbind despre familie, interpretul a declarat, zâmbind: „Mama spune că sunt un fecior bun.”

Pentru că este recunoscut atât de publicul din Moldova, cât și de cel din România, solistului i s-a propus să facă o diferență între acestea. „Deosebirea dintre publicuri ține de lingvistică. Noi avem un șir de piese necenzurate și cu prezența unui jargon de cartier, care nu poate fi înțeles de publicul din România. Avem și piese în rusă, limbă care în Moldova este cunoscută, dar peste Prut – nu. Este diferență, dar nu calitativă. Sunt aceiași oameni și aici, și acolo și noi suntem aceiași oriunde.”

În anul viitor, echipa proiectului intenționează să deschidă un studio în București sau Brașov.

Suntem în preajma sărbătorilor, ai un mesaj de felicitare? „Nu, cred că nu… (zâmbește) Urare, nu știu. La mulți ani, Crăciun fericit. Un an cum vi-l doriți. Nu dorim un an ușor, lasă să fie greu, dar să fie cu succes și rezultate preconizate.”

Interviul acordat pentru Televiziunea Română este, practic, ultimul. În următorii doi ani, parte a strategiei de marketing, trupa nu va mai apărea în interviuri televizate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente