Tinere racolate pentru practicarea prostituției în Atena. Li se promitea un venit lunar de 1.500 euro

trafic_0

O moldoveancă de 40 de ani, stabilită cu traiul în Grecia, suspectată că ar fi liderul unei grupări infracționale specializate în recrutarea tinerilor pentru practicarea prostituției în Grecia, a fost reținută pentru 30 de zile.

Timp de două luni, forțele de ordine au documentat activitatea unui grup internațional specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism. Astfel, s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din România și Grecia. Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare, recrutau tinere pentru practicarea prostituției în orașul Atena, Grecia.

Totodată, membrii grupării le perfectau pașapoartele biometrice persoanelor ce urmau a fi transportate în Grecia, acolo li se perfectau cărțile de identitate românești false, ce permiteau aflarea și angajarea la muncă în Uniunea Europeană.

Organizatoarea grupului infracțional avea rolul de recrutare, perfectarea actelor pentru călătorie și transportarea victimelor.

Astfel, suspecta a fost reținută în flagrant, în momentul transportării cu autobuzul a trei tinere (21-23 de ani) în Grecia, unde urmau să fie preluate de alți membri ai filierei, pentru exploatarea sexuală a acestora la casele de toleranță din orașul Atena.

Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor circa 1.500 de euro lunar.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 alin 3 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente