(video) Sex online în Chișinău. 15 tinere prestau servicii de tip video-chat. Două persoane au fost reținute

VIDEOCHAT
Foto: PC: bzi.ro

Doi bărbați de 30 și 35 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, suspectați de proxenetism, au fost reținuți pentru 72 de ore. Ca urmare a documentării grupării criminale, de aproximativ trei luni, forțele de ordine au stabilit că din grupare fac parte patru membri cu roluri bine determinate.

Aceștia, pe parcursul a doi ani, au creat o rețea de proxenetism exprimată prin prestarea serviciilor sexuale online prin intermediul internetului de către tinere, care erau angajate ca modele video-chat, fiind recrutate, de regulă, de către capul grupării. Aceasta administra trei studiouri, cel mai mare fiind amenajat într-o casă la sol din sectorul Centru al Capitalei, cu opt locuri de lucru pentru modele.

Liderul grupării făcea cunoștință cu potențialele modele în diverse localuri de agrement din municipiul Chişinău, prezentându-se ca un om de afaceri de succes, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de modele de video-chat în unul dintre studiourile sale. Fiecare model era înregistrat în studioul virtual gestionat de către unul dintre membrii grupării, care răspundea de suportul tehnic al rețelei.

De asemenea, mijloacele bănești achitate de către clienți pentru beneficierea de servicii sexuale erau transferați prin intermediul procesatorului de plăţi și erau ulterior ridicate de către membrii grupării de la băncile comerciale autohtone.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau modelelor de la 1.000 la 2.000 de euro, pentru o lună, restul banilor fiind împărțiți între membrii grupării. Până în prezent, au fost identificate 15 fete (de la 19 până la 26 de ani) care au activat ca modele de video-chat.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile administrate de către membrii grupării, au fost ridicate 11 calculatoare în set dotate cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor online, șapte telefoane mobile, carduri bancare, acte de identitate ale modelelor, cât şi o varietate mare de obiecte erotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 al. 3 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Actualmente, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente