(foto) Cunoaște finalistele care vor concura pentru titlul de Miss ASEM 2016

collage

Au fost desemnate primele finalistele care vor concura pentru titlul de Miss ASEM – Viitoarea femeie de afaceri, concurs care se desfășoară anual în incinta Academiei de Studii Economice. Finala proiectului va avea loc la mijlocul lunii aprilie, iar câştigătoarea va beneficia de numeroase cadouri acordate de organizatorii şi sponsorii evenimentului, dar şi de acces direct la cele mai mari evenimente de fashion şi frumuseţe din Chişinău.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a 14-a ediție a concursului de frumusețe și inteligență „Miss ASEM – Viitoarea Femeie de Afaceri 2016”, s-au înscris multe concurente. În marea finală vor concura 10 participante, care își vor încerca forțele în competiția pentru obținerea titlului de Miss ASEM, scrie Actual.md. Finala va avea loc pe data de 16 aprilie 2016, în incinta Teatrului de Revistă „Ginta Latină”.

Participantele vor fi apreciate de către juriu în baza a patru probe organizate de Senatul Studențesc al ASEM în cadrul competiției. Comisia de jurizare a concursului este formată din sponsori ai evenimentului, vedete din țară și membri ai Senatului Studențesc ASEM.

Vedeți aici cum s-a desfășurat ediția de anul trecut a concursului. Atunci, câștigătoare a fost desemnată Olesea Cernavca, studentă a facultății de Contabilitate. Mai jos vedeți prezentarea studentelor care aspiră la titlul de Miss ASEM 2016:

Maria Onea – CSIE, Management Informațional, anul I, masterat

„Mă cunosc de 22 de ani și pot spune că sunt o fire creativă, nonconformistă și perfecționistă. Îmi place să fiu corectă și nu accept inechitatea nici la persoanele din jur. Sunt, totuși, un om pacifist și răbdător. Pot părea o persoană rece, din cauză că am nevoie de spațiu intim și sunt o fire independentă, dar sunt prietenoasă și sociabilă, fapt pentru care îmi place să fiu de ajutor celor din jur. Încerc lucruri noi și experimentez mereu, dar îmi planific totul din timp. Am un simț artistic dezvoltat. În timpul liber scriu, atât proză cât și poezie, dar și citesc, confecționez lucruri hand-made și organizez evenimente.

Particip la concurs pentru a-mi depăși limitele, a învăţa multe lucruri noi și, de ce nu, a pune în practică idei năzdrăvane, dar şi pentru faptul că se pune accentul și pe abilitățile pe care participantele și le dezvoltă în timpul studiului în domeniul economic. Nu în ultimul rând, vreau să îmi valorific potențialul și să îmi testez potențialul în cadrul unui astfel de concurs. Îmi place mult mediul din cadrul Academiei și imaginea pe care o are, de aceea vreau să mă implic în promovarea acesteia.

Ideea business planului este de a organiza un local cu și pentru studenții de la Academie. Acesta doresc să fie un spațiu mare, deschis, care va permite adaptarea preferințelor și necesităților tinerilor noștri: cafenea, bar, sală de concert, de film, ateliere, toate într-un singur loc. De asemenea, localul se va putea transforma și într-un spațiu pentru găzduirea evenimentelor oficiale organizate de Academie, demn de statutul și imaginea acesteia.”

Daniela Eftodii – Facultatea Finanțe, specialitatea Finanțe și Bănci, anul III, licenţă

 

„Cel mai bine, cred că mă descrie un citat de-al lui Niccoló Machiavelli: „Mulţi văd ceea ce pari a fi, dar puţini înţeleg ceea ce eşti”. Personalitatea mea este caracterizată prin două trăsături: ambiția și sociabilitatea. Ambiția m-a făcut să-mi fixez niște idei pentru viitor, să vreau să realizez anumite lucruri. Fiind o persoană sociabilă, am reușit să-mi fac mulți prieteni, dar cel mai important că întotdeauna reușesc să deschid multe uși și să ajung la un dialog productiv cu persoanele. Îmi place să dansez, chiar am practicat ore de dans fiind în liceu, dar şi să particip la traininguri, citesc cărți de dezvoltare personală și profesională. Cel de sus mi-a hărăzit un mare talent aș spune eu și anume darul de a opera în lumea cifrelor – a contabilității. Cred că între timp acest dar se va consolida ca într-un final să reușesc să ajung un om de succes.

Ideea  pe care doresc să o dezvolt în domeniul business sunt serviciile de contabilitate. Pe plan personal, cel mai mult îmi doresc să am o familie fericită și împlinită. Vizavi de carieră mi-aș dori inițial să fiu un bun specialist în domeniu și paralel să reușesc să îmi dezvolt afacerea ca într-un final să ajung o femeie de afaceri, de ce nu, să fiu una dintre femeile de succes din Republica Moldova.

În ambele cazuri însă, trebuie să fiu sigură că știu ce fac, pentru că activitățile de contabilitate implică o responsabilitate mare. În urma acestui concurs îmi doresc să acumulez o experiență nouă care să-mi ofere noi oportunități/deschideri în viața de zi cu zi și, de ce nu, în viitoarea carieră.”

Olga Starniciuc – Facultatea Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, anul II, licenţă

„Doresc să am propria afacere, care să-mi aducă venit şi, în acelaşi timp, să ajut oamenilor. Această idee constă în crearea unui centru de diagnostic „Oncologic”, unde fiecare cetăţean al Republicii Moldova să meargă o dată în an, obligatoriudupă vârsta de 18 ani, la o consultație, pentru a parcurge toate investigaţiile, dar şi pentru a preveni maladiile canceroase care, dacă avansează, se soldează cu deces.”

Adriana Prodan – Facultatea Finanţe, specialitatea Finanţe şi Bănci, anul II, licenţă

„Sunt o persoană ambiţioasă, îmi place să lupt până la capăt, încât să mă aleg cu ceea ce merit şi doresc. Sunt puternică, sigură în ceea ce fac şi, mai ales, cum fac. Îmi place să mă descopăr din mai multe aspecte precum ar fi: muzica, dansul şi poezia. Actualmente, un hobby ar fi sportul de trei ori pe săptămână a câte două ore, cititul, dar mai mult ce ţine de specialitate. Doresc să depăşesc frica de-a vorbi în faţa unei mulţimi, dar şi să mă realizez ca personalitate, mai ales în postura de inspector vamal şi/sau fiscal.

Sunt nebună după sport şi înţeleg că sportul e atât frumuseţe, cât şi sănătate. Astfel, ideea mea de afacere e să deschid un centru de fitness pentru mămicile tinere. Scopul acestui plan este de a le scoate din depresii în urma naşterii, un alt obiectiv ar fi de a le arăta că totul se poate de realizat în viaţa aceasta şi chiar de a reveni la formele anterioare. În cadrul acestui centru vor fi amplasate locuri de joacă pentru copii, astfel încât mamelor să nu le fie greu să-şi găsească bona. Totul pentru binele mamelor, la un preţ accesibil, luând în consideraţie şi cheltuielile suplimentare.”

Adriana Cazac – Finanțe publice și fiscalitate, anul I, masterat

„Personalitatea mea se descrie prin amabilitate, senzualitate, prietenie, comunicare, punctualitate și rezistență la încercările care ne sunt oferite de viața de zi cu zi. Mi-am format un caracter plin de siguranță de sine, demnitate, sinceritate, modestie și ambiție, mereu luând în calcul partea pozitivă a lucrurilor din jurul nostru. Îmi aparține abilitatea de a aplica în practică cunoștințele și aptitudinile pe care le posed, de asemenea, fiind ambițioasă asupra planurilor de viitor şi ideilor pe care le aplic în activitățile practicate. Pe lângă universitate și cursurile engleză, pe care le frecventez regulat, îmi rezerv timp pentru hobby-urile mele, acestea fiind sportul, dansul și lectura. În urma absolvirii şcolii de muzică (pianul, vioara și dansul) am continuat să practic dansul la Clubul Sportiv de Dans Codreanca. La fel, întotdeauna mi-a plăcut sportul şi nu a lipsit niciodată din viaţa mea. Totodată, nu uit de lumea interioară, ador să citesc cărţi de autodezvoltare și cărţile care au mesaje profunde în legătură cu autenticitatea vieții.

Ca majoritatea oamenilor, am și eu visul de realizare pe plan profesional, cât și personal. În realizarea mea pe plan profesional, care deține acum locul principal, am visul să-mi deschid propria afacere.

Motivul prioritar de a participa la acest concurs este punerea în practică a unor laturi care îmi aparţin și descoperirea altor laturi în urma interacționării cu publicul și redarea personalităţii prin diferite probe stabilite în urma acestui concurs, într-un final aflarea de sine dintr-un unghi care întruchipează mai multe aspecte!

Ideea mea de afacere care îmi umple tot sufletul este deschiderea unui salon de frumusețe. În urma acumulării unor cunoștințe în acest domeniu, mi-aș permite să le pun în practică prin prestarea diferitelor servicii ce țin de latura frumuseții. Plus la toate, cunoştinţele acumulate în cadrul Academiei de Studii Economice mi-ar oferi posibilitatea de o gestionare mai ușoară în cadrul salonului, interacţionând cu diferiți oameni, cât şi ducând evidența în contabilitate.

Prin intermediul acestui concurs mi-am dorit să aflu de ce sunt capabilă, să-mi lărgesc baza de cunoştinţe, interacţionând cu diferiți oameni și acumulând experiență nouă. Nu în ultimul rând, să demonstrez și să-mi fie apreciate cunoştinţele și abilitățile pe care ASEM-ul le oferă în anii de studenţie.”

Raileanu Victoria – Facultatea Finanțe, specialitatea Finanțe și Bănci, anul III, licenţă

Dimova Ana – Facultatea Finanțe, specialitatea Finanțe și Bănci, anul I, licenţă

Goțonoaga Victoria – Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, specialitatea Marketing și Logistică, anul III, licenţă

Garabagiu Valeria – Facultatea Relaţii Economice Internaţionale, specialitatea Economie Mondială și Relaţii Economice Internaţionale , anul I, licenţă

Lopoșin Galina – Facultatea Business și Administrarea Afacerilor, specialitatea Merceologie și Comerț, anul III, licenţă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente