(foto) Actori celebri care nu au câștigat niciodată permiul Oscar

page
Foto: Photo Credit: colaj #diez.md

În această seară va avea loc cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar. Deși trofeele sunt acordate celor mai buni din industria filmului, sunt câțiva actori faimoși care niciodată nu au reușit să plece acasă cu premiul mult dorit al Academiei de Filme din Statele Unite ale Americii. Să cunoaștem câțiva dintre artiștii care nu s-au bucurat niciodată de un premiu Oscar.

#1. Brad Pitt

Photo Credit: brightside.me

Până acum, a primit trei nominalizări la Oscar pentru interpretare, în 1996 pentru 12 Monkeys, în 2009 pentru The Curious Case of Benjamin Button și în 2012 pentru rolul din Moneyball. A primit Oscar ca producător cu 12 Years a Slave, însă nu a fost premiat niciodată pentru rolul său într-un film. S-a spus de multe ori că Pitt este unul dintre cei mai nedreptățiți actori de către Academia Americană de Film.

#2. Leonardo DiCaprio

Photo Credit: click.ro

Leonardo DiCaprio i-a uimit pe critici încă de la 19 ani, când primea prima nominalizare la Oscar pentru rolul din What’s Eating Gilbert Grape (1993). De atunci, a mai primit trei nominalizări pentru rolurile excepționale din The Aviator (2004) și Blood Diamond (2006),  The Wolf of Wall Street (2014). Niciodată însă nu a primit premiul Oscar. Anul acesta a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor” pentru rolul său din The Revenant.

#3. Johnny Depp

Photo Credit: moviepilot.com

Actorul Johnny Depp a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru rolurile pe care le-a avut în Sweeney Todd (2007), Finding Neverland (2004) și Pirates of the Carribean: The Curse of the Plack Pearl (2003). De-a lungul timpului, Depp a reușit să fie unul dintre cele mai captivante personaje din storia filmului, cu toate acestea însă, actorul niciodată nu a primit un premiu Oscar.

#4. Jim Carrey

Photo Credit: alfavyras.lt

Jim Carrey este, cu siguranță, unul dintre cei mai buni actori la categoria comedie. Cu un talent extraordinar, Carrey a avut roluri memorabile în The Mask, Ace Ventura, Liar, Liar, dar și în dramele The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind și Man from the Moon. Cu toate acestea, artistul nici măcar nu a fost nominalizat la Oscar.

#5. Tom Cruise

Photo Credit: kfm.co.za

Tom Cruise a fost nominalizat la trei premii Oscar: de două ori pentru rolul principal în Born on Fourth of July și Jerry Maguire și o dată pentru un rol secundar în Magnolia. Actorul a câștigat trei Premii Globul de Aur.

#6. Ralph Fiennes

Photo Credit: brightside.me

Ralph Fiennes este un actor englez cunoscut pentru roluri din filme ca Lista lui Schindler, Pacientul Englez, Camerista sau franciza Harry Potter. Pentru interpretarile sale, Fiennes a câștigat numeroase premii, printre care un Premiu Tony. Cu toate acestea, nu a avut parte de un premiu Oscar, chiar dacă a fost nominalizat de două ori.

#7. Keanu Reeves

Photo Credit: radiocraiova.ro

Filmul The Matrix a făcut o adevărată istorie în cinematografia mondială, înregistrând milioane de vizualizări și fani. O parte a succesului l-a avut și protagonistul Keanu Reeves, cu toate acestea însă, actorul nu a primit niciun premiu Oscar. Totuși, el a primit premiul MTV pentru cea mai bună luptă și cel mai bun sărut.

#8. Edward Norton

Photo Credit: blogs-images.forbes.com

Edward Norton este cel care a schimbat multe vieți prin rolul din Fight Club. Acesta a fost nominalizat la premiile Oscar de două ori, o dată pentru cel mai bun rol secundar. în 1997 și a doua oară în 1999, pentru cel mai bun actor. Niciodată însă premiile nu au fost ale lui.

#9. Samuel L. Jackson

Photo Credit: i2.wp.com

Samuel L. Jackson a apărut în peste 100 de filme de la începutul carierei, printre care Pulp Fiction, Die Hard with a Vengeance, The 51st State, Jackie Brown, Unbreakable, The Incredibles, Black Snake Moan, Snakes on a Plane, dar și Star Wars sau Iron Man. A devenit unul dintre cei mai mari actori americani, multipremiat. Deși a fost și nominalizat la foarte multe premii pentru rolul din „Pulp Fiction”, actorul nu s-a ales niciodată cu un premiu Oscar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente