Leonardo DiCaprio se numără printre cei mai îndrăgiţi actori ai publicului şi dacă simpatia ar fi de ajuns, atunci starul ar fi intrat deja în posesia unui Oscar.

Cu toate acestea, membrii Academiei Americane de Film nu i-au acordat până acum cel mai râvnit trofeu din istoria cinematografiei, chiar dacă actorul a mai fost nominalizat până în prezent de cinci ori la acest titlu.

Actorul în vârstă de 41 de ani are până în prezent 37 de filme în palmares, unele dintre ele câştigând Oscarul la alte categorii, precum regie, imagine, sunet sau montaj.

Fanii lui Leo au luat în acest an iniţiativă şi pe reţelele de socializare. Mai exact, există pagini de evenimente pe Facebook în care publicul este invitat să iasă în stradă şi să sărbătorească o eventuală câştigare a trofeului. Metropolele în care vor avea loc astfel de evenimente sunt Londra, Dublin şi Madrid. Chiar şi în România există o astfel de pagină.

Lupta lui DiCaprio pentru Oscar a început cu blockbusterul regizorului James Cameron care a primit 14 nominalizări la Oscar, însă Leo nu s-a aflat pe lista. O şansă mare a avut şi cu filmul „Lupul de pe Wall Street” în regia lui Martin Scorsese, însă şi de această dată DiCaprio a trebuit să se mulţumească doar cu Globul de Aur. Nici în regia lui Tarantino, cu „Django unchained”, Leo nu a reuşit să pună mâna pe trofeu.

În cazul în care Leo nu va reuşi să intre în posesia râvnitei statuete până la finalul întregii sale cariere în cinematografia mondială, el se va alătura marilor actori Peter O’Toole, Charlie Chaplin şi Cary Grant care nu au primit niciodată un Oscar.

Dincolo de aportul său adus întregii industrii cinematografice la nivel mondial, pe internet au început să apară fotografii cu mesaje amuzante, unele dintre ele având scopul de a întări ideea că actorul merită premiul cel mare.

CYr75_8WAAAH57Q

11004998-1547130152233249-1479189482-n

the-revenant-127758

x6wcx