15 recomandări de evenimente pentru sâmbătă, 20 februarie

huff
Foto: Saved from Huffington Post

Vă recomandăm să vă petreceți activ sfârșitul de săptămână, bucurându-vă de evenimentele ce se organizează în oraș.

#1. Degustare publică de vin la ExpoVin Moldova 2016

 

ExpoVin 2016

La 20 februarie va avea loc concursul CHISINAU WINES & SPIRITS 2016, în cadrul căruia, reprezentanți din peste 11 țări (Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Rusia, Ucraina, Belarus, România, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Germania) își vor înscrie produsele în concurs. Detalii pe #diez.

#2. Vino la „Global Village” și cunoaște tradițiile a zece țări din rețeaua globală

 

AIESEC Chișinău/Moldova

Sâmbătă, începând cu ora 14.00, centrul comercial „Shopping MallDova” va deveni gazda unui orășel global, în care tineri din peste 10 țări diferite, printre care sunt: Mexic, Algeria, Tanzania, Nigeria, Polonia, Portugalia și altele, își vor prezenta tradiţiile și obiceiurile ţării prin cântece și dansuri, delicii culinare, costumaţii, muzică și alte surprize pregătite de către aceștia. Detalii pe #diez. 

#3. Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

 

Expo Da Vinci

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

#4. Polska. Architecture – expoziția

 

Polska

Expoziția poate fi văzută la Universitatea Tehnică din Chișinău, Blocul de Studii al Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, bd. Dacia 39, în sala de expozitii (208).

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. Mai multe detalii pe #diez

#5. Roboți în acțiune și proiecte inovatoare la FIRST LEGO League Moldova

 

RoboLeague

FIRST LEGO League Moldova va avea loc în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, cu începere de la ora 9.00. Peste 80 de copii din 10 instituții educaționale din Republica Moldova vor participa în cadrul concursului și vor avea parte de multă acțiune și distracție alături de partenerii lor în acest eveniment – roboții. Ei vor fi susținuți de părinți, prieteni, colegi, antrenori și oaspeți. Intrarea la eveniment este liberă și gratuită.

#6. Saturday Flow Yoga

 

Saturday Yoga

Yoga de sâmbătă, la Chişinău International Preschool, între orele 13:00 și 14:00, detalii în eveniment

#7. Write on competition

 

Write On

Participă la etapa națională a concursului Write On Competition. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 februarie, la ora 14:00 în cadrul Centrului Lingvistic American Buiucani .

Concursul internațional de scriere creativă care are scopul de a încuraja creativitatea și imaginația expusă în formă scrisă a studenților. La concurs pot participa tinerii de la vârsta de 12 ani, până și studenții din universități. Participanții vor scrie un eseu în limba engleză timp de o oră. Detalii pe #diez.

#8. Cum să găsim cărți bune la prețuri mici?

 

Mesageria.md

La evenimentul din această sâmbătă, la ora 16:00, la Tucano Coffee Brasil se va încerca să răspundem la întrebarea „Cum să găsim cărți bune la prețuri mici?” prin sfaturi, dar și oferte avantajoase! Detalii în eveniment. 

#9. Spectacolul ,,Arta convieţuirii” la Eugene Ionesco

 

Arta Convețuirii

,Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza.  Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. La ora 18:30, detalii pe iTicket.

#10. Experiment Social „Get Fit Your Way” , Găsește-ți loc în troleibuz!

 

iYoung

Scopul experimentului este de a demonstra că numărul indicat pe panoul de informare referitor la capacitatea troleibuzelor din capitala este diferit de realitate. La ora 12:00, la stația terminus de troleibuz 22 de pe Alba-Iulia, detalii pe Facebook. 

 #11. Wine Friendly Master Class la View Café & Restaurant

 

Wine Friendly Restaurants

În data de 20 februarie 2016, la ora 19.00, Vă invităm la Master Class-ul Wine Friendly, care va avea loc în incinta View Café & Restaurant. Degustarea va fi moderată de speaker-ul Nicolae Luca și blogger-ul Andrei Cibotaru. COSTUL DEGUSTAȚIEI ESTE DE 200 MDL ŞI INCLUDE O GAMĂ VARIATĂ DE ANTIPASTI ITALIENE ŞI CASCAVALURI! Locurile la degustaţie sunt limitate, de aceea Vă încurajăm să rezervaţi la numărul de telefon- 068566665. Detalii pe #diez.

#12. NO WORDS / Instrumental Fusion Performance

 

Propaganda

Concert intrumental la Propaganda cu începere de la ora 20:00, detalii în eveniment. 

#13. FUTURISM

 

Futurism

Petrecere la T5 Bar, cu începere de la ora 22:00, intrarea 50 lei, detalii pe Facebook. 

#14. Elena Karafizi & Andy Oncea „Live Session”

 

Concert la UpTown

Sâmbătă, la orele 22:00 avem un concert extraordinar în Uptown! Gazdele, ca să facă seara și mai frumoasă și dacă tot trecem saptamâna aceasta prin frumoasa sărbatoare de Dragobete, vă vor oferi un welcome drink din partea casei. Detalii în eveniment.

#15. ZOOLANDER 2 la Cinema Patria

La Patria Multiplex la orele 14:00/ 16:00/ 18:40 / 20:40 / 22:40, detalii pe pagina oficială Patria

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente