Expoziția „Fabricat în Moldova” va promova conceptul de Economie Verde

fabricatinmoldova
Foto: PC: wall-street.md

„Competitivitate – Performanță și Calitate” este sloganul acestei ediții a expoziției „Fabricat în Moldova”, organizată în perioada 3-7 februarie 2016 de Camera de Comerț și Industrie. Evenimentul cuprinde activitatea expozițională a agenților autohtoni și un amplu program de afaceri direcționat pe oportunitățile investiționale și atragerea proiectelor străine.

De asemenea, pe data de 3 februarie 2016, ora 12.00, la CIE Moldexpo va fi organizată o masă rotundă, cu tematica „Promovarea dezvoltării economice „verzi” în ţările Parteneriatului Estic” de către Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei.

 

PC: chamber.md

În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate activităţile planificate privind implementarea principiilor economiei verzi în rândul agenților economici, prezentarea conceptului Foii de parcurs pentru dezvoltarea unui mediu economic cu efecte mai puţin nocive asupra mediului înconjurător în RM și recomandările Programului EaP GREEN pentru realizarea acestora.

Se preconizează și mediatizarea mai multor studii de caz și exemple practice de implementare a principiilor economiei verzi, precum (eficienţa energetică, achiziţiile publice durabile, producerea mai pură, agricultura organică, utilizarea raţională a resurselor).

Evenimentul este organizat de Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova cu suportul metodologic şi financiar al UNEP ROE din cadrul Programului UE EaP GREEN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente