(foto) Tinerii unioniști de la ODIP au înscenat arestarea lui Dodon și escortarea sa la Procuratură

odip5
Foto: PC: ODIP

„Harta e a noastră, purșcăria e a voastră”. Sub această lozincă au organizat un flash-mob tinerii unioniști de la A. O. „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Acțiunea a început vineri, 19 decembrie, la ora 13.30, tinerii pornindu-se din fața Scuarului Liceului „Gheorghe Asachi” într-un marș spre sediul PSRM. Acolo, tânărul cu masca lui Igor Dodon a fost încătușat de către participanți în semn de revoltă față de ultimele declarații ale acestuia, instigatoare la ură și xenofobie.

 

PC: ODIP
PC: ODIP

Scenariul a continuat prin prelungirea marșului spre Procuratura Generală, unde a fost dus tânărul care juca rolul liderului socialiștilor. Liderii asociației s-au adresat astfel către reprezentanții instituției de drept cu mesajul de a se lua măsuri cât mai urgente în direcția unor sancțiuni legale și absolut firești aplicate socialiștilor Igor Dodon și Vlad Bătrâncea.

„Suntem sătui de înjosirile lui Igor Dodon! Suntem sătui de declarațiile xenofobe și instigatoare la ură ale acestuia!”, afirmă tinerii.

 

PC: ODIP

Anterior, membrii asociației au depus o plângere la Procuratură, însă nici până acum nu au primit un răspuns, deși a trecut mai mult de o săptămână de la depunerea sesizării.

Amintim că pe data de 10 decembrie, socialistul Vlad Bătrâncea a rupt în plenul Parlamentului harta României Mari, după ce Ministerul Educației a semnat un ordin ce susţine procesul de completare a suportului didactic, sub formă de hărţi tematice și alte materiale. Tot în aceeași zi, liderul aceleiași formațiuni, Igor Dodon, a lansat la adresa unioniștilor declarații xenofobe și amenințări cu răfuiala fizică.

 

PC: ODIP
PC: ODIP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente