Liderul Partidului Nostru consideră că misiunea politică prioritară în acest moment este neadmiterea accesului lui Plahotniuc la funcțiile cheie în stat. „În situația politică creată în Moldova, să lovești în Timofti ar însemna să-i ușurezi lui Plahotniuc miza de a captura postul de premier”. Despre aceasta a declarat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul TV7.

Solicitat să comenteze de ce, în opinia lui, Plahotniuc are nevoie de fotoliul premierului, Renato Usatîi a declarat: „În opinia mea, el vrea să-și asigure o plecare liniștită, dar, în lumina ultimelor evoluții, asta puțin probabil că-i va reuși. Cred că dacă Plahotniuc va fi numit candidat la funcția de premier, sunt sigur, susținătorii mei vor ieși în stradă la primul îndemn. Fiți siguri de asta”, a declarat Usatîi.

„Nu sunt adeptul manifestărilor orientate doar spre sporirea popularității partidului. De aceea, actualmente, acțiunile organizate în fața unor instituții în parte sunt fără sens. În fața reședinței lui Timofti am organizat proteste pentru că am mizat pe demisia cât mai grabnică a președintelui, ceea ce, la rândul său, ar fi declanșat cât mai urgent și mecanismul alegerilor anticipate. Acum însă este absurd să desfășori acțiuni de protest care, în mod obiectiv, l-ar ajuta pe Plahotniuc să-l sperie pe Timofti. Mă pregăteam să organizez în zilele următoare un protest serios, dar acum se schimbă planurile și nu vom desfășura această acțiune. Teoretic, de-jure, avem nevoie de demisia lui Timofti pentru a apropia alegerile parlamentare anticipate. Însă, de facto, eforturile noastre ar turna apă la moara lui Plahotniuc, l-ar ajuta să devină premier al Moldovei. Vom alege răul cel mai inofensiv. La fel ca și majoritatea cetățenilor, am antipatie față de Timofti. Însă, dacă alternativa lui este Plahotniuc în funcția de premier, atunci, haideți să-l mai tolerăm un pic pe bătrânel.”

„Eu nu-l consider pe Timofti președinte, dar acum urma să fie torturat, pentru ca să pronunțe numele de Plahotniuc, măcar în șoaptă, dar nu a făcut-o. În ultimele zile, el practic deschis spunea că se fac presiuni asupra lui. În acel moment, amintea a un ostatic, imobilizat și lipit cu scotch, care încearcă să explice ceva în această situație.” Liderul Partidului Nostru consideră că Timofti s-a încumetat să meargă contra voinței lui Plahotniuc pentru că i-a fost promisă protecție din partea structurilor europene.

„A tăcut tot acest timp și iată că a deschis gura, a rostit chiar câteva fraze. Toată lumea înțelege că Plahotniuc este cea mai influentă persoană în țară, le place asta unora sau nu. Mie, spre exemplu, la fel ca și tuturor oamenilor adecvați, nu-mi place. Asta înseamnă că pe Timofti urma să-l asigure de susținere cineva mai influent decât Plahotniuc și asta sunt europenii. Poziția americanilor nu este clară până la urmă, se pare că ei l-ar prefera pe Plahotniuc, decât pe Usatîi cu Dodon. Europenii însă sunt categoric împotriva venirii lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul aceleași emisiuni.