Unioniștii protestează împotriva lui Dodon, după ce a fost ruptă Harta României Mari în Parlament

hartaacollage
Foto: Protest Anti-Dodon

Un ordin al ministrului Educației, Corina Fusu, ce prevede repartizarea în toate instituțiile de învățământ din țară a Hărții României Mari, a stârnit dispute în Parlament.

Socialiștii și comuniștii s-au arătat indignați de inițiativa Ministerului, calificând-o drept o tentativă de destabilizare a situației din țară. Mai mult de atât, fracțiunea PSRM a solicitat ca ministrul Educației să vină în Parlament pentru a oferi explicații.

 

„Ministrul Educației a emis un ordin ca în toate școlile din țară să fie repartizată Harta României Mari și drapelul României. Suntem indignați că elevii sunt supuși acestui pericol. Noi nu trebuie să permitem unor grupări cu interese pentru alte state să promoveze aceste idei unioniste. Considerăm că doamna Fusu trebuie să fie audiată, să spună de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat Vlad Bătrâncea, deputat PSRM, scrie UNIMEDIA.

„Vreți voi sau nu, dar asta este Istoria. Voi umblați cu steaua în frunte, asta se poate, dar copiii au voie să afle istoria”, a venit cu o replică liderul PL, Mihai Ghimpu.

 

Declarațiile lui Igor Dodon în timpul ședinței Parlamentului d…Conflict în Parlament. Promovarea unionismului.

Posted by Privesc.Eu on Thursday, December 10, 2015

La scurt timp, Tinerii Moldovei organizează un Flash-Protest la Statuia lui Ștefan cel Mare: „Astăzi toți unioniștii din Republica Moldova (minim un sfert din populație, după ultimele sondaje) au fost amenințați cu răfuiala fizică de deputatul în Parlament Igor Dodon și aliații lui. Hai să-i arătăm cine e stăpân pe acest pâmânt. Reacționăm acum, rapid”, scriu organizatorii protestului.

Mai multe detalii vedeți în eveniment: Protest Anti-Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente