Campanii și evenimente de caritate la care puteți participa în acest an

filocalia
Foto: PC: Filocalia

Echipa #diez crede că de sărbători trebuie să fim mai buni. Astfel, am selectat o listă de campanii la care orice doritor poate să se alăture.

#1. Filocalia: Campania Fii solidar cu Moș Crăciun!

 

Filocalia

Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, este timpul darurilor, al copilăriei revenite şi al speranţelor împlinite. Este sărbătoarea inimii deschise. AO „FILOCALIA” lansează a V-a ediție a campaniei „Fii solidar cu Moș Crăciun”, care se va desfășura în perioada 25 noiembrie 2015-7 ianuarie 2016.

Campania „Fii solidar cu Moș Crăciun!” are drept scop colectarea de donaţii, sub orice formă, pentru a ajuta copiii şi bătrânii să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă și pentru a aduce zâmbetul pe buzele lor. Prin acest eveniment dorim să sensibilizăm societatea, oamenii de bună credință. E inuman să vedem anumite persoane, în special copiii, care suferă din cauza lipsurilor și să nu le întindem o mână de ajutor.

Puteți oferi un Crăciun mai fericit copiilor și persoanelor în etate din:satul Coșnița, r. Dubăsari, satul Costeşti, r. Ialoveni, satul Chirsovo, or.Comrat, satul Congaz, Comrat, satul Hârbovăţ, r. Călăraşi.

Mai multe detalii pe Filocalia.

#2. Campanie De Caritate Pentru Casa De Copii

 

Generator Hub

O campanie pentru copilașii de la Casa de copii de la Strășeni. Toți merită o sărbătoare, iar ei o merită pe deplin!

Am sunat administrația și am aflat de ce au nevoie acești copilași. Lista e destul de mică și împreună cu voi o putem realiza. Suntem siguri că aveți lucruri de care ați obosit sau pe care nu le mai purtați, dar la gunoi nu le puteți arunca.

Obiectele necesare sunt:
#1. Produse de igienă personală (periuță și pastă de dinți, prosoape, săpun, șampon etc.)
#2. Hăinuțe de iarnă (dar să fie curate și îngrijite)
#3. Încălțăminte (cipici de cameră, ciuboțele etc.)
#4. Literatură artistică (copilașii trebuie să se dezvolte)
#5. Rechizite școlare (pixuri, creioane, acuarelă, carioci, caiete etc)
#6. Jucării

Ce fel de sărbătoare poate fi fără dulciuri? Exact, noi am zis că dulciurile nu strică deloc!

Coletele for fi depozitate la Generator Hub, bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt 202, bloc 2, etaj 4 până la data de 19.12.2015. Vă rugăm din suflet să indicați ce este în colet (f/b, vârsta). Pentru informații suplimentare sunați la 068358315.

#3. Crăciun Fericit copiilor fără părinți!

 

Casa Providenței

Fundația de Binefacere „Casa Providenței” lansează un apel: gândiți-vă pentru o clipă la copiii fără părinți. Pentru acești copii, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire cu speranța vie că într-o zi va fi mai bine. Tot ce visează acești copii este să se bucure de Crăciun, de o viață mai bună, fără suferințe, fără lipsuri.

Din acest motiv noi am lansat o campanie de colectare „Crăciun Fericit”, pentru copiii orfelinatului raionului Fălești, satul Bocșa. Este o campanie de implicare publică prin care se urmărește aducerea bucuriei Crăciunului în casa copiilor fără părinți.

Până pe data de 17 decembrie are loc o colectare de bomboane, biscuiți, mănuși, pastă și periuță de dinți, creioane colorate și album de desen pentru cei 26 copii care au rămas fără dragoste părintească. Detalii în eveniment.

#4. Primul concurs SMS caritabil din Moldova: Generozitatea naște generozitate

 

Quiz for Life

Quiz 4 Life este primul concurs SMS caritabil din Republica Moldova.

În perioada 30 noiembrie-18 decembrie 2015, abonații Moldcell au șansa să participe la acest concurs cu întrebări de logică și cultură generală, pregătite de experți în domeniu.

Sunt 70 de întrebări, din domenii diverse și captivante. Unele dintre ele sunt mai simple decât par. Altele, sunt făcute să vă încurce. Suspansul, adrenalina ridicată și satisfacția sunt garantate. Răspundeți la întrebări și acumulați puncte de câștig.

Dar faceți și o faptă bună, pentru că fiecare SMS expediat în concurs este taxat cu 4 lei – bani care vor merge integral pentru tratarea copiilor grav bolnavi. Detalii pe #diez.

#5. Fii mai bun în stil CTJM!

 

CTJM

Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova anunță în perioada 14-25 decembrie 2015 desfășurarea campaniei de Crăciun „Fii mai bun în stil CTJM”, scopul căreia este de a ajuta câteva familii social vulnerabile din republică (localitatea va fi stabilită în scurt timp).

Campania a devenit tradiție pentru întreaga echipă CTJM. Astfel, în acest an ne propunem să sensibilizăm și să mobilizăm cât mai multă lume, pentru a putea oferi suport mai multor familii. Aici pe pagină, puteți consulta lista produselor necesare, pe care le puteți dona în cadrul campaniei.
Toate bunurile vor fi colectate în oficiul CTJM-ului, str. Vlaicu Pârcălab 52, of. 907, ULIM, Chișinău, în perioada 14-25 decembrie 2015. Ulterior, pe data de 27 decembrie, pungile vor fi donate câtorva familii social vulnerabile din țară. Detalii în eveniment.

#6. ShoeBox2015

 

#shoebox2015

Acum, în prag de sărbători, oricine dorește să ofere o mică bucurie, cât încape într-o o cutie de pantofi, unor copii, fete și băieți, cu vârste între doi și 18 ani, o poate face până pe 15 decembrie, la sediul Fundației „Familia Sturza” din Chișinău. Detalii pe #diez.

#7. Jucării pentru copii

 

Jucării pentru copii

Ne-am obișnuit în perioada sărbătorilor de iarnă să fim invitați la diferite evenimente caritabile. Eu – Moș Crăciun, și echipa de animatori Clounella ne-am gândit să organizăm o petrecere pentru pici cu un scop, la fel, caritabil.

Deci, pe data de 25 Decembrie – de CRĂCIUN, la Moldexpo, în cadrul Târgului de Crăciun, în pavilionul Central, la ora 13.00, vă așteptăm pe toți și fiecare la un eveniment dedicat acestei sărbători frumoase și sacre – CRĂCIUNUL! Detalii în eveniment.

#8. Stela Dănilă face campanie pentru copii cu autism

 

PC: Stela Dănilă

E vorba de 30 de pici de la un centru de copii cu autism. Din fericire, eu i-am cunoscut, sunt niște micuți minunați! Și au niște mame extraordinare. Femei mai dedicate eu nu am întâlnit niciodată. Or, un copil cu autism are nevoie de supraveghere non stop.

E cea mai frumoasă perioadă din an, e luna magică. E luna când toți îl merită pe Moș Crăciun. Pentru cei 30 de copii e nevoie de câte aproximativ 200 de lei. Dar este binevenit orice alt fel de ajutor: jucării, produse de igienă, cărțulii. Detalii la Stela pe Facebook.

#9. Cutia cu surprize

 

Cutia cu cadouri

Fii Moș Crăciun pentru o zi! Ia o cutie (poate fi de pantofi sau oricare altă cutie) și umple-o cu lucruri ce i-ar plăcea unui copil să primească! Împacheteaz-o în hârtie de cadouri. Scrie pe cutie vârsta și sexul copilului la care dorești să ajungă! Ad-o pe str. Bulevardul Ștefan cel Mare 69, la magazinul My London Shop (casa de nunți Oscar) între orele 10:00 și 18:00. Detalii pe Facebook.

#10. Misiunea Socială Diaconia: Campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”

 

Diaconia
Diaconia

Anual,  din cauza lipsurilor materiale și situației dificile din familie, în Republica Moldova sunt abandonați 300 de copii. 27% dintre ei sunt abandonați de către mamele solitare, iar cele mai multe abandonuri au loc în lunile de iarnă. Misiunea Socială Diaconia desfășoară campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame” cu scopul de a susține cuplurile mamă- copil și familiile aflate în situații de criză.

Cei care vor să susțină campania „De la Mame pentru Mame” pot face donații online sau pot veni cu donații de haine, încălțăminte, jucării și cărții pe adresa str. Criuleni 22, Chișinău.

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizate pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiari ai programului „În brațele mamei”.  Astfel, împreună ne poate reuși să ajutăm 524 de persoane, dintre care 317 copii.

Cu implicarea fiecăruia dintre noi, prin gesturi de solidaritate, putem oferi fiecărui copil șansa de a crește în brațele mamei sale.

Detalii găsiți pe pagina de facebook a organizației.

Știrea se actualizează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente