(video) Talibanii au publicat mai multe imagini cu ostaticii afgani și moldoveni din Afganistan

CUrXpuyWEAAu7If
Foto: Photo Credit: twitter.com

Pe rețelele de socializare au apărut două înregistrări video făcute de talibanii care marți, 24 noiembrie, au doborât un elicopter la bordul căruia se aflau trei membri ai echipajului, moldoveni, dar și 18 pasageri afgani. Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost omorâte, unul dintre ei fiind un cetățean moldovean.

Potrivit imaginilor, cei 17 ostatici nu sunt răniți și par a fi prezentați într-o stranie ceremonie de celebrare a succesului obținut de combatanții talibani. Totodată, în imagini pot fi văzute și rămășițele elicopterului incendiat. Compania „Valan International Cargo Charter” a declarat că nu comentează autenticitatea imaginilor video, publicate de talibani pe internet.

Precizăm că joi, Autoritatea Aeronautică Civilă a confirmat oficial că un moldovean, membru al echipajului aflat la bordul elicopterului înmatriculat în Republicii Moldova, care s-a prăbușit în Afganistan, a decedat.

Reprezentanții Celulei de criză instituită în cadrul MAEIE au efectuat demersurile necesare pe lângă Ambasada Republicii Islamice Afganistan în Republica Moldova cu reședința la Kiev, Ambasada SUA și Ambasada României la Chișinău, precum și alte state partenere din regiune în vederea obținerii mai multor informații privind situația celor trei cetățeni moldoveni.

Elicopterul de tip Mi-17-1V al companiei aeriene Valan din Republica Moldova presta servicii aeriene civile pentru forțele de securitate afgane în baza contractului cu compania AIRCRAFT CHARTER SOLUTIONS pentru principalul contractant al Guvernului Statelor Unite, compania MAG DS Corp.

Reprezentanții companiei private au comunicat că aeronava lucra cu un contract pentru Guvernul SUA și îndeplinea o misiune având la bord 18 cetățeni afgani, plus trei cetățeni moldoveni membri ai echipajului. În după amiaza zilei de marți, 24 noiembrie, echipajul a emis un semnal de urgență, spunând că elicopterul a fost atacat și că e în cădere. Actualmente, nu sunt oferite informații oficiale dacă echipajul a fost omorât sau dacă membrii lui au fost luați ostatici. Militarii care au ajuns la fața locului au găsit patru cadavre, unul dintre care se presupune că este moldovean, dar nu se cunoaște identitatea lui.

Premierul interimar Gheorghe Brega a anunțat că talibanii nu au făcut încă careva revendicări. Acțiunea de salvare se anunță extrem de dificilă, deoarece zona în care s-a produs incidentul este parțial controlată de talibani, care încearcă din primăvară să-și extindă insurecția în nordul Afganistanului.

 

د ملي اردو د چورلکې ځانکړې وېډيو چې په فارياب کې يې بېړنۍ ناسته کړې وه او ١٨ تنه د ملي اردو سرتېرې او کارکوونکې يې طالبانو ته په لاس ورغلي وو.تصاویر اختصاصی آژانس پژواک از ۱۸ تن سربازان اسیر اردوی ملی نزد طالبان که طیاره شان در ولايت فارياب نشست اضطرارى نموده بود.

Posted by Afghan Press on Thursday, November 26, 2015

 

ویدیو سقوط هیلی کوپتر حامل سربازان اردوی ملی در ولسوالی پشتون کوت ولایت فاریاب، پس از سقوط این چرخبال سه تن بشمول دو سرباز اردوی ملی و یک تبعه خارجی کشته شدند و 18 نفر دیگر توسط طالبان اسیر شدند.

Posted by Afghan Press on Thursday, November 26, 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente