Colegiul Europei oferă un număr mare de burse pentru absolvenți de facultate care provin din țările Politicii Europene de Vecinătate (PEV) pentru studii postuniversitare în anul de studii 2016-2017 la Bruges și Natolin.

Bursa acoperă cheltuielile academice, cazarea, masa și costurile de călătorie.

Absolvenții din aceste țări participă în program: Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, Georgia, Israel, Iordania, Liban, Libia, Moldova, Maroc, Autoritatea Națională Palestiniană, Siria, Tunisia și Ucraina.

Procedura de selecție

#1. Candidații sunt rugați să viziteze site-ul coleurope.eu și să verifice informațiile necesare în meniul „Programe postuniversitare” și „Admitere”: cerințele academice și cerințe lingvistice.
#2. Candidații trebuie să se înregistreze și să se înscrie online.
#3. Candidații trebuie să depună formularul de cerere online, inclusiv documentele solicitate (vezi și instrucțiunile de înscriere).
#4. După expirarea termenului limită (20 ianuarie de 2016), toate cererile vor fi evaluate de către departamentele de studiu ale Colegiului Europei și va avea loc o preselecție. Candidați preselectați vor fi invitați la un interviu cu profesorii/asistenții departamentului (-elor) care le-au solicitat. Deciziile finale privind admiterea și burse vor fi luate după ce se vor susține toate interviurile cu candidații din țările PEV. Candidații vor fi contactați prin e-mail.

 

Pentru a completa cererea de înscriere online, va trebui să furnizezi următoarele informații/documente:

# specialitatea obținută: datele de începere și încheiere a studiilor;
# specialitatea care urmează a fi obținută: datele de începere și încheiere a studiilor;
# alte activități academice;
# experiență profesională: tipul, angajatorul, datele de începere și încheiere, titlul joblui;
# cunoștințe lingvistice (franceză, engleză și altele): accesează și cerințele lingvistice;
# scrisoare de recomandare (maxim 600 de cuvinte);
# numele și adresele de e-mail a doi profesori universitari, cu scopul de a le trimite o cerere de referință prin sistemul de înscriere online;
# CV în format Europass;
# copiile diplomei de absolvire în limba de origine și o traducere în limba franceză sau engleză;
# foaia matricolă în care sunt reprezentate rezultatele detaliate pe fiecare an de studii și specialitatea obținută – în limba de origine și traduceri în limba franceză sau engleză;
# copia pașaportului sau a buletinului de identitate;
# o fotografie de tip pașaport.

 

Ceremonia de închidere a promoției 2013-2014 la Bruges PC: Facebook/College of Europe

Cerințele lingvistice diferă puțin în funcție de campusul și facultatea pe care le alegi.

Colegiul Europei Natolin din Varșovia, Polonia, funcționează în baza limbilor franceză și engleză, iar candidații trebuie să aibă un nivel minim B2 pentru limba de bază și minim B1 în cealaltă.

Colegiul Europei Bruges, Belgia, funcționează în baza limbilor franceză și engleză, iar candidații trebuie să aibă un nivel minim B2 pentru limba de bază și minim B1 în cealaltă pentru trei din cele patru facultăți, excepție fiind facultatea „Relații Internaționale UE și Studii Diplomatice” unde se admite un nivel minim C1 pentru limba engleză și minim B1/B2 pentru limba franceză.

Detalii și mai multe informații poți afla pe e-mail: [email protected]

 

Studenți din mai multe țări la Colegiul Europei PC: Facebook/College of Europe