Au fost depistate încălcări în mai multe localuri cu regim de noapte

IMG_1446
Foto: Foto simbol PC: tasty-eating.blogspot.com

Inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au constatat mai multe încălcări la unitățile de alimentație publică cu program de noapte.

Începând cu data de 6 noiembrie 2015, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor din Republica Moldova desfășoară controale tematice în locurile de agrement, cluburi de noapte și alte unități de alimentație publică cu program de noapte din țară. În cadrul controalelor, sunt verificate legalitatea activității desfășurate, regulile specifice de prestare a serviciilor de alimentație publică, calitatea serviciilor oferite consumatorilor, normele de etichetare a produselor, respectarea prevederilor legale privind fumatul în spațiile publice închise și semiînchise, dar și respectarea normelor metrologice la utilizarea mijloacelor de măsurare și măsurărilor efectuate în tranzacțiile comerciale, ce pot afecta direct sau indirect interesele consumatorilor.

În rezultatul unor controale inopinate deja efectuate în locurile stabilite, inspectorii Agenției au depistat un șir de încălcări grave, cum ar fi: nemonitorizarea condițiilor de păstrare a produselor alimentare, folosirea la prepararea bucatelor a unor produse cu termenul de valabilitate expirat, lipsa mijloacelor de verificare a regimului de temperatură și umiditate, înșelarea consumatorilor la volumul și masa produsului, nerespectarea condițiilor de igienă. Totodată, unele produse alcoolice de tip vin roșu sec nu aveau informația despre producător în limba de stat și erau expuse spre comercializare cu termenul de garanție expirat.

În acest context, pentru încălcările stabilite, vor fi aplicate sancțiuni în conformitate cu Codul Contravențional al Republicii Moldova, respectiv vor fi sesizate și alte autorități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente