Drumarii sunt pregătiți în proporție de 85% pentru sezonul de iarnă

iarna-3_23069800
Foto: Photo Credit: internet-bun.info

Actualmente, administrarea şi întreţinerea drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 14 întreprinderi S.A „Drumuri”. Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice se preconizează să fie antrenate maşini şi utilaje rutiere în număr de 483 de unităţi. Nivelul de pregătire a acestora este de 85%.

În funcție de necesitate, întreprinderile S.A „Drumuri” vor încheia contracte directe cu agenţii economici din teritoriu pentru utilizarea suplimentară a tehnicii de deszăpezire.

Totodată, 177 de utilaje sunt dotate cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS) în scopul utilizării corecte a tehnicii rutiere la executarea lucrărilor pe drumurile din țară.

Estimările Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor arată că, pentru sezonul de iarnă 2015-2016, sunt necesare în jur de 80 de mii de tone de material antiderapant, în prezent fiind disponibile 23 de mii de tone de material antiderapant și 21 de mii de tone de nisip. Suplimentar, se achiziționează sare tehnică care va permite pregătirea a 20,5 mii de tone de material antiderapant.

Pe drumurile naționale şi locale sunt instalate 40 de camere video pentru monitorizarea şi vizualizarea stării condiţiilor de circulaţie pe timp de iarnă. Totodată, au fost identificate sectoarele de drum pe care se produc cel mai des troiene, unde se preconizează instalarea a 43 de km de parazăpezi. Potrivit ultimelor date, marcajele rutiere de pe drumurile naționale au fost realizate în proporţie de aproximativ 60 la sută.

Pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, începând cu 1.12.2015 va funcţiona serviciul în regim „non-stop” (tel.74-89-61, 22-55-30, email [email protected]) și la întreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente