Interlopul Ion Druță, alias Vanea Pisateli, va sta 20 de ani în detenție pentru omor

Ion-DRUȚĂ-624×412
Foto: ion Druță PC: captură video/IGP

Procuratura Generală anunţă despre condamnarea la 20 de ani de detenție a lui Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, acuzat de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbați.

Decizia a fost luată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău, instanța constatând vinovăția inculpatului şi stabilind pedeapsa solicitată de procurori.

Procurorii au demonstrat prin probe că, inculpatul a organizat şi dirijat un triplu omor, săvârșit în iarna anului 2000. Victimele au fost împușcate, iar apoi incinerate şi îngropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă, după vânzarea unei mașini furate.

Cadavrele celor trei bărbați au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fâşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hânceşti. În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentința, urmând mai mulți ani de ședințe, dezbateri judecătorești şi rejudecări, până când magistrații Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentința ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise. Decizia instanței de apel este considerata legală de către procurori, definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

De notat că, la începutul acestui an, interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi pentru vânzare ilegală a armelor şi munițiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente