Lista proprietarilor tuturor televiziunilor din Republica Moldova

mediacollage
Foto: Persoanele-cheie ale independenței mass-media

Lista proprietarilor mai multor instituții de presă a fost făcută publică. Totuși, există unele instituții care nu au prezentat actele necesare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

„Au fost depuse în termen 88 de declarații, 39 posturi de radio și 49 de televiziune. Nu au fost depuse în termen 32 de declarații. Noi analizăm aceste declarații. Cei care nu au prezentat în termen vor fi scanționați”, a declarat președintele CCA, Dinu Ciocan.

#1. Vlad Plahotniuc – Publika TV, Prime TV, Canal 2 şi Canal 3
#2. Chiril Lucinschi – TV7 și TNT
#3. Victor Țopa – Jurnal TV
#4. Dumitru Țîra – Realitatea TV

N4 – Alexandru Sârbu, care deţine 80 la sută din acţiuni, Andrei Borşevici şi Eugeniu Sârbu care dețin câte 10 la sută din acţiuni.

Pro TV – un şir de companii off-shore înregistrate în străinătate. Astfel, potrivit preşedintelui CCA, Dinu Ciocan, postul de televiziune ProTV Chişinău ar putea fi sancţionat pentru neprezentarea numelui beneficiarului companiei, așa cum cere legislația.
Celelalte televiziuni încă nu și-au anunțat proprietarii. Documentele le puteți vedea pe democracy.md.

Potrivit noilor modificări la Codul audiovizualului, prevăzute de Legea privind transparenţa proprietăţilor mass-media, care a intrat în vigoare din 2 noiembrie, radiodifuzorii privaţi vor fi obligaţi să plaseze pe site-urile lor lista cu numele proprietarilor beneficiari, datele privind cota lor de participare la capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului, numele realizatorilor, producătorilor de programe sau de emisiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente