„Supercalculator” de mărimea unui card bancar – putere, eficiență și mobilitate

webrazzi
Foto: PC:webrazzi

Marți, compania Nvidia a prezentat publicului un supercalculator mic pentru calcularea eficientă a inteligenței artificiale, numit Jetson TX1. Calculatorul are dimensiunea unui card bancar, fiind de doar 50×87 milimetri.

Jetson TX1 include un procesor 256-core GPU-CPU Maxwell, cu o performanță de 1 teraflopi, sau 3.1 GHz , un procesor ARM A57 de 64-bit, module Wi-Fi, Ethernet, precum și 4 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie pentru stocarea de date.

 

PC:ddit

Conform informațiilor expuse pe pagina oficială Nvidia, vânzarea dispozitivului ar trebui să înceapă în primul trimestru al anului 2016 începând de la 299 de dolari.

Cu toate acestea, în cazul în care nu poți aștepta până la lansarea sa oficială, poți achiziționa chiar acum acest produs pentru 599 de dolari sau 299 dolari, în cazul în care ești student sau angajat al unei instituții de educație.

 

PC:wccftech

Jen-Hsun Huang, directorul companiei Nvidia, consideră că noile echipamente, precum și software-ul dezvoltat în pereții companiei sale au scopul de a simplifica și accelera implementarea inteligenței artificiale. Un server, cu noul software și cu hardware ce oferă o mare putere de procesare, în viitor va fi fi capabil să învețe și să exploreze de sine stătător rețeaua internet.

„Jetson TX1 va permite apariția noii generații de dispozitive autonome incredibil de capabile”, a declarat Deepu Talla, vice-președinte NVIDIA. „Calculatoarele vor naviga în rețea pe cont propriu, vor recunoaște obiecte și vor deveni tot mai inteligente. Aceasta va permite dezvoltatorilor să creeze produse inovative în industria calculatoarelor.”

Adrian Alîmov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente