Devamare.md – platforma care ușurează accesul șoferilor la informații de interes public

devamare
Foto: Devamare.md

Platforma devamare.md a apărut la sfârșitul lunii iulie și a fost creată cu scopul de a ușura accesul șoferilor la informații de interes public.

Numele proiectului „DEVAMARE.MD a fost ales intenționat, ținând cont de faptul că procesul de taxare a mărfurilor la introducerea acestora în țară se numește „vămuire”.

Inițiatorii proiectului sunt Roman Gaina și Cătălin Țiței.

 

Roman și Cătălin

„Proiectul a apărut din nevoile personale, fiindcă calculatorul oficial pe vama.md calculează după taxe vechi deja de multe luni, deci oamenii sunt induși în eroare și nu primesc prețurile corecte. Noi am vrut să venim cu o experiență mai bună în acest domeniu, să facem site-ul mobile friendly, cu speranța că acest proiect va fi de folos multor oameni”, spune pentru #diez, Roman Gaina.

 

Încălcări auto PC: devamare.md

Pe platformă există și rubrica Încălcări auto, unde este posibilă raportarea încălcărilor auto direct spre poliția rutieră, există prețurile la combustibil ale companiilor din Moldova și țările din Europa, unde se face update zilnic în caz că se schimbă prețul. Există și hărți pentru stații peco, service-uri auto, spălătorii auto.

 

Spălătorii auto PC: devamare.md

Cele mai importante sunt trei calculatoare care se află pe pagina principală. Accizul la un autoturism, Taxa pentru folosirea drumurilor și Taxa pentru testarea tehnică.

 

Prețurile la combustibil PC: devamare.md

„Avem în plan și alte calculatoare care vor fi de folos șoferilor, care vor apărea dacă proiectul va avea succes. Lucrăm la aplicații iOS și Android”, a adăugat Roman.

Platforma o puteți găsi aici: Devamare.md sau pe pagina de Facebook: Devamare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente