Euprojects.md este un site dedicat proiectelor realizate în Republica Moldova cu suportul Uniunii Europene şi a statelor membre UE. Acesta face parte din campania socială de informare „Vezi cu ochii tăi susţinerea Uniunii Europene în Moldova”. Campania se desfășoară cu finanțarea comună a ambasadelor Marii Britanii, Suediei, României, Letoniei și SUA, cu participarea Delegației Uniunii Europene, a altor state-membre ale UE și BERD.

 

Eveniment de lansare EUprojects.md
Eveniment de lansare EUprojects.md

De ce a fost lansat acest site?

Deşi în ultimii ani asistenţa externă din partea Uniunii Europene a crescut, oamenii cunosc puţine despre ceea ce se face din aceşti bani, cine i-a alocat şi cum au fost cheltuiţi. În acest context, scopul Albumului şi al site-ului EUprojects.md este de a oferi informaţie veridică despre rezultatele proiectelor realizate din bani europeni şi de a încuraja cetăţenii Republicii Moldova să aplice la diverse proiecte şi oferte de granturi.

 

Eveniment de lansare EUprojects.md
Eveniment de lansare EUprojects.md

Prezent la conferința de lansare, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat importanța transparenței informației ce ține de investițiile și rezultatul acestora în Moldova.
„Deseori aud întrebarea de ce Uniunea Europeană investește în Moldova. Răspunsul e simplu – pentru că ne pasă”, afimă Pirkka Tapiola.

 

Eveniment de lansare EUprojects.md
Eveniment de lansare EUprojects.md

Atât oaspeții evenimentului, ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Phil Batson, ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, ambasadorul Slovaciei, Robert Kirnag şi ambasadorul României, Marius Lazurcă, cât și unii beneficiarii ai proiectelor realizate în Moldova din bani europeni, au creionat importanța și beneficiile acestei platforme.

Accesând site-ul putem vedea prima ediţie a Albumului, care cuprinde 19 proiecte implementate în diferite regiuni ale ţării cu suportul a 10 din statele membre UE şi a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Albumul „Proiectele Uniunii Europene în Moldova” va fi distribuit gratuit în primării, consilii raionale, bănci şi alte instituţii publice.

 

Albumul „Proiectele Uniunii Europene în Moldova”
Albumul „Proiectele Uniunii Europene în Moldova”

Site-ul Euprojects.md este un proiect iniţiat de Ambasada Britanică la Chișinău, cu finanţare din partea Ambasadei Letoniei în Republica Moldova. Albumul „Proiectele Uniunii Europene în Moldova” este publicat cu suportul Ambasadei Britanice la Chișinău.