Cântăreaţa britanică Adele a stabilit un nou record mondial, graţie celui mai recent single ai ei, „Hello”, care a fost descărcat de peste 1,1 milioane de ori pe internet în prima săptămână după lansare, informează MEDIAFAX.

De asemenea, piesa cântăreţei britanice a debutat pe primul loc în topul Billboard, fiind urmată de cântecul „Sorry” al starului pop canadian Justin Bieber, care ocupă locul al doilea, cu vânzări de 276.800 de copii digitale, potrivit datelor comunicate, luni, de compania Nielsen Music.

Potrivit Nielsen Music, precedentul record în ceea ce priveşte vânzările digitale ale unui single în decurs de o săptămână fusese stabilit de rapperul american Flo Rida, cu piesa „Right Round”, în 2009, cu 636.000 de descărcări online.

În topul Billboard 200, dedicat albumelor, trupa punk australiană 5 Seconds of Summer ocupă primul loc, după ce noul ei disc, „Sounds Good Feels Good”, s-a vândut în 192.000 de copii.

„Hello” este primul single lansat de Adele de pe următorul ei album de studio, intitulat „25”, care va apărea pe piaţă pe 20 noiembrie. Precedentul disc al artistei britanice, „21”, a fost recompensat cu şase premii Grammy şi s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.

De asemenea, „Hello” a fost difuzat de 47,5 milioane de ori pe Spotify, devenind cântecul cu cele mai multe difuzări într-o săptămână pe această platformă de streaming muzical.

Totodată, videoclipul piesei „Hello” a doborât recordul de audienţă al platformei Vevo.com, generând peste 27 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore după lansare.