Până la 13.500 de euro! Continuă concursul de granturi pentru tinerii din Zona de Securitate

1465
Foto: Photo Credit: Parlamentor.ro

Tinerii din Zona de Securitate sunt îndemnați să participe la concursul de granturi pentru afaceri. Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” continuă implementarea Proiectului „Crearea oportunităților ocupaționale prin susținerea tinerilor din Zona de securitate în inițierea unei afaceri”.

În prima fază a proiectului, a fost lansat un concurs de idei de afaceri pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, în special pentru femei și persoane vulnerabile, care locuiesc în raioanele Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

Până în prezent, peste 300 de tineri din raioanele respective au aplicat la concurs. Business Consulting Institute, partenerul de implementare a proiectului, a selectat cele mai bune 75 de idei de afaceri, iar autorii lor au beneficiat, în perioada 20-22 octombrie, de sesiuni de instruire privind elaborarea planului de afaceri şi condițiile pentru obținerea grantului.

În faza următoare, vor fi selectate prin concurs deschis cele mai bune 15 planuri de afaceri, fiecare dintre ele urmând să beneficieze de un grant de până la 13.500 de euro, precum și de asistență consultativă individuală timp de 14 luni după lansarea afacerii.

Data limită de aplicare este 9 noiembrie 2015. Sunt încurajați să participe toți doritorii, indiferent dacă au depus sau nu o cerere de participare la prima etapă a concursului.

Proiectul de acordare a asistenței tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru se desfăşoară în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană și implementat din anul 2009 de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităţilor locale, comunităţilor de afaceri şi altor părţi interesate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente