Rîșcani: Un polițist a impus un elev minor să se dezbrace și să meargă în jurul școlii

p83
Foto: Photo Credit: moldova.org

Un colaborator de poliţie al Inspectoratului de Poliţie al raionului Rîşcani a fost reţinut de către procurori, fiind învinuit de comiterea torturii aplicate unui elev al şcolii – internat din or. Costeşti-Stînca.

Din datele acumulate în cadrul cercetărilor reiese că, la data de 23 octombrie curent, poliţistul, investigând un presupus caz de furt, l-a chemat pe minor în biroul directoarei şcolii, unde, învinuindu-l că a furat banii unei colege, l-a lovit de câteva ori. În continuare, pentru a-l determina să recunoască sustragerea banilor, poliţistul a impus minorul să se dezbrace şi să meargă în jurul şcolii.

După ce a ajuns acasă, băiatul a povestit despre cele întâmplate părinţilor, care au depus o plângere la Procuratură pe acest fapt. Imediat după audierea minorului, la faţa locului s-au deplasat doi procurori, care au acumulat probe şi au audiat mai mulţi martori.

Pe caz a fost declanşată o cauză penală, conform semnelor infracţiunii prevăzute de art. 1661 Cod penal – tortura săvârşită asupra unui minor de către o persoană publică.

Actualmente se desfăşoară acţiuni de urmărire penală îndreptate spre cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cazului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente