7 motive pentru care să participi la Startup Weekend Moldova 2015

startup-weekend-moldova-2
Foto: Startup Weekend Moldova

În perioada 13-15 noiembrie, la Chișinău se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Startup Weekend Moldova. Evenimentul adună tinerii care doresc să dezvolte o afacere în domeniul IT. De la prima ediție și până acum, la Startup Weekend Moldova au participat peste 572 de persoane. Printre aceștia se numără programatori, designeri, specialiști în marketing sau management.

Pentru cei care mai stau pe gânduri și nu sunt siguri dacă să participe sau nu, enumerăm șapte motive de a petrece weekendul din mijlocul lui noiembrie la cel mai interesant concurs din acest sfârșit de an:

#1. Cunoști oameni noi. Poate un viitor partener de afaceri sau un potențial investitor?

Unul din factorii cheie pentru succesul unui startup este echipa din spatele acestuia. Pe parcursul evenimentului, vei avea ocazia să interacționezi cu diverși oameni din domeniu. Dacă îți dorești să lansezi o afacere, Startup Weekend este locul perfect pentru a-ți găsi viitorii colegi.

#2. Testezi ideea

Orice idee de afaceri trebuie întotdeauna testată, chiar dacă îți pare „de milioane”. La Startup Weekend ai această ocazie! Poți afla părerea profesioniștilor din domeniu, poți să te consulți cu alți startuperi, poți afla ce își doresc potențialii clienți, dar și alte informații utile înainte de a începe dezvoltarea proiectului.

#3. Ești ghidat de cei mai buni mentori

Un aspect important pentru astfel de evenimente este că organizatorii au grijă să aducă cei mai buni mentori – profesioniști în business development, design, programare. Astfel, vei avea ocazia să obții un sfat de la cei mai buni din Moldova, dar și de la experții de peste hotare. Lista întreagă a mentorilor poate fi accesată aici.

 

Startup Weekend Moldova

#4. Înveți să lucrezi sub presiune

Dacă te gândești să vii la eveniment, atunci nu-ți face alte planuri pentru weekend. Vino cu laptopul și multă energie! Vei avea de lucrat intens timp de 54 ore, de vineri seara până duminică. Totul pentru a dezvolta un proiect IT într-un timp record și a face o prezentare reușită în fața juriului.

#5. Simți pe propria piele cum e să fii antreprenor

Ai ocazia să devii antreprenor pentru două zile, să înțelegi exact cum e să fii pe cont propriu, când trebuie să ai grijă să faci bani cât mai repede, să atragi cât mai mulți clienți, oferindu-le totodată un produs pe care să-l folosească un timp cât mai îndelungat.

 

Startup Weekend Moldova
Startup Weekend Moldova

#6. Ai șansa să câștigi premii valoroase

Bugetul total al premiilor este de circa 20.000 de dolari! Mai mult decât atât: fiecare participant va beneficia de premii și resurse oferite gratuit de sponsori, inclusiv nume de domeniu și hosting absolut gratuit.

#7. Poți participa la Global Startup Battle

Proiectele învingătoare de la Startup Weekend Moldova vor fi înscrise la Global Startup Battle. Alături de alte proiecte din peste 250 de orașe din întreaga lume, cel mai bun proiect din Moldova va avea parte de EXPUNERE INTERNAȚIONALĂ, mentorat și resurse pentru a dezvolta în continuare startupul.

Bonus: Până la data de 7 noiembrie, biletele pot fi cumpărate la un preț redus. Detalii Bilete Startup Weekend Moldova.

Mai multe detalii despre eveniment vedeți pe Facebook: A șaptea ediție de Startup Weekend Moldova.

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, Simpals ș.a. Parteneri media: AGORA, Allmoldova și #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente