Recomandare #diez: Cele mai eficiente cursuri online gratuite pentru luna noiembrie

photo-credit-curs
Foto: PC: Creative Commons

În lista de mai jos au fost culese cele mai folositoare și necesare cursuri oferite de universități cunoscute pe larg în lume și alte diverse organizații internaționale care oferă cursuri online flexibile, la sfârșitul cărora chiar poți primi un premiu academic pentru finalizarea cursului.

Nu irosi timpul tău liber și câștigă noi cunoștințe în ultima lună de toamnă. Este doar necesar să accesezi orice link de mai jos și să începi să studiezi.

#1. Lecții de chitară

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: pe 9 noiembrie
Durata:
 7 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Colegiul Muzical din Berklee

Dacă ai acasă o chitară neatinsă de mult timp, este timpul potrivit să acordezi strunele și să devii un cântăreț talentat. În acest curs sunt toate metodele eficiente pentru a începe să cânți la chitara acustică sau electrică. Vei afla o abordare ușoară care va permite să înveți rapid, să explorezi acest instrument și să dezvolți o tehnică performantă a jocului.

 

#2. Analiza depresiei umane

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: pe 2 noiembrie
Durata: 
7 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea Johns Hopkins

Util pentru tinerii studenți la facultatea de psihologie și asistență socială, acest curs va ilustra principiile aplicate la tulburarea depresivă a omului, inclusiv tehnicile de psihiatrie și cercetarea metodelor de prevenire a depresiei. Spre finele acestui curs o să poți înțelege complexitatea specifică a acestei tulburări mentale și o să fii în stare să pui în aplicare metodele de intervenție în cazul problemelor întâlnite în cercetarea sănătății mintale a populației.

 

#3. Programarea WEB pentru începători

 

PC: Creative Commons

Cursul începe pe 23 noiembrie
Durata: 
4 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea Duke

În acest curs o să înveți cum să proiectezi într-un mod cât mai creativ pagini web, folosind HTML și CSS, după care vor urma lecții teoretice și practice de programare în Javascript, unde o să creezi programe și algoritmi pentru a soluționa diverse probleme. După progresele obținute, o să fii în stare să înțelegi cum are loc procesul de programare, o să poți cu ușurință să creezi o pagină web proprie cu ajutorul HTML, CSS, Javascript etc. La fel, o să te familiarizezi cu depanarea și cu manipularea procesării datelor.

 

#4. Principiile de Game Design

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: pe 16 noiembrie
Durata: 
4 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea de Stat din Michigan

În acest curs o să ai posibilitatea să parcurgi toată calea de creare a unui joc de la concept, documentație, până la prototipare și testare. Această cale conține mai multe trepte: generarea ideilor, crearea personajelor și a istoriei, mecanica jocului și crearea nivelurilor, proiectarea și experiența de design a jocului. Spre sfârșitul cursului o să ai un concept final al unui joc propriu, un prototip fizic și toată documentația necesară pentru a trece mai departe de la idee la jocul gata de implementare.

 

#5. De la Big Bang până la materia întunecată

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: pe 16 noiembrie
Durata: 
5 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea de Stat din Tokio

Dacă ești interesat de spațiul cosmic și misterele ce se ascund la distanțe de miliarde de kilometri de micuța noastră planetă, atunci acest curs este perfect pentru tine.  Acest curs oferă toate informațiile utile despre modul în care Universul a evoluat și continuă să evolueze timp de aproape 14 miliarde de ani de la Big Bang. O să fie un pic deschisă cortina care ascunde acele 80 % din materie a universului care constă din acea misterioasă materie întunecată care a creat stelele, galaxiile și pe noi. Află dovezile aduse de către fizicienii universității din Tokio asupra existenței acestei energii misterioase.

 

#6. Budismul și psihologia contemporană

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: în luna noiembrie
Durata: 
6 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea Princeton

Examinează timp de șase săptămâni corelația dintre budism și știință, practica meditativă a budismului și mintea umană cu ajutorul acestui curs. Participă la dezbaterile organizate de un număr de oameni de știință și filosofi care vor examina modul în care filosofia, în cazul nostru budismul, acționează asupra creierului uman. O să găsești răspunsuri la întrebări asupra existenței sinelui și a realității percepute. Poate oare meditația să ne facă nu doar mai fericiți, dar și cu mult mai buni în plan mental?

 

#7. Psihologia câinilor

 

PC: Creative Commons

Cursul începe: în luna noiembrie
Durata: 
6 săptămâni
Limba de predare: 
engleză
Organizatorii: 
Universitatea Duke

Cu toții iubim câinii și majoritatea din noi cred în faptul că cel mai bun prieten al omului, câinele, are, la fel suflet, dar cum să înțelegem mai bine emoțiile prietenilor noștri? Datorită acestui curs, ai posibilitatea să studiezi un studiu interesant de psihologie a câinilor, în cadrul căruia poți să afli cele mai recente descoperiri despre felul cum gândesc câinii și ce simt ei față de noi. La sfârșitul acestui curs o să poți afla cum să utilizezi cunoștințele obținute pentru a îmbunătăți relația ta cu prietenul tău pufos.

Dacă sunteți interesați de mai multe cursuri, accesați Coursera pentru mai multe detalii.

Adrian Alîmov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente