(foto) Vizitați Agenția Națională Arheologică și aflați despre comorile găsite în Moldova

arheocollage
Foto: Vizitați Agenția Națională Arheologică

Tânărul Nikolai Kirnev lucrează la Agenția Națională Arheologică și a spus echipei #diez că are foarte multe cunoștințe și informații despre trecutul și cultura Moldovei pe care vrea să le împărtășească cu alți tineri, și ar fi foarte bucuros să vă organizeze tururi la Agenția Națională Arheologică.

„Lucrez la Agenția Națională Arheologică și cred că tinerii de azi nu prea sunt la curent că Moldova e foarte bogată, nu știu de patrimoniul arheologic, de ultimele descoperiri în țară sau cu ce se ocupă Agenția și cum practic funcționează. Tot asta eu pot să povestesc celor care vor veni la prezentările pe care sunt gata să le fac. Oricare persoană interesată mă poate suna la 060309194 și putem stabili orice zi lucrătoare și o oră, și eu cu plăcere le arăt Agenția noastră, le arăt unele dintre vestigiile recent descoperite, le arăt fotografii, publicații și le fac cunoștință cu personalul agenției”, spune pentru #diez, Nikolai Kirnev.

 

Nikolai Kirnev

Un pic despre Agenția Națională Arheologică

Agenţia este o instituţie publică specializată, creată de Guvern în conformitate cu prevederile Legii nr. 218 din 17 septembrie 2010 privind protejarea patrimoniului arheologic, în scopul implementării politicii de stat în domeniul protejării şi valorificării patrimoniului arheologic.

 

Agenția Națională Arheologică

Agenţia este o instituţie publică, subordonată Ministerului Culturii, cu statut de persoană juridică distinctă şi buget separat, dispune de conturi trezoreriale, ştampilă cu imaginea Stemei de Stat şi cu denumirea sa în limba de stat. Sediul Agenţiei este stabilit la Chişinău.

 

Agenția Națională Arheologică

Agenţia are drept misiune implementarea politicii statului in domeniul protejării şi valorificării patrimoniului arheologic, organizarea şi exercitarea, în limitele competenţelor atribuite, a controlului şi supravegherii în numele statului a respectării legislaţiei în domeniul protejării patrimoniului arheologic.

 

Agenția Națională Arheologică

Agenția are și o pagină pe Facebook: Agenția Națională Arheologică.

 

Agenția Națională Arheologică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente