(video) Filat: Nu am nevoie de imunitate parlamentară și îmi voi demonstra nevinovăția

vladfilat
Foto: Vlad Filat în cadrul briefingului de presă din 15 octombrie 2015 PC: captură Privesc.eu

După ce Procurorul General a cerut ridicarea imunității lui Vlad Filat în legătură cu fraudele bancare, acesta a organizat un briefing de presă pentru a-și prezenta poziția.

„Să fiu sincer, eram pregătit pentru un asemenea scenariu. De mult timp se vorbea prin oraș cum se pregătește și cum se va veni pe o manieră triumfalistă: pe de o parte, cu Usatâi în fața Parlamentului și pe de altă parte, cu acest demers al procurorului general privind scoaterea imunității mele din calitate de deputat. Doar că, din punctul meu de vedere, acest show a fost prea scump și prea mult gândit. Era mult mai simplu să vină într-o manieră profesionistă și nu una în care să se încerce ca toate problemele țării acumulate pe parcursul timpului să fie puse într-o manieră absolut banditească în cârca unei singure persoane.”

Filat a mai adăugat: „Mesajul meu către colegii care sunt în comisie este să voteze pentru scoaterea acestei imunități, pentru ca să nu se creadă că doresc să mă eschivez de la responsabilitate. În calitate de cetățean, o să contribui la mersul anchetei și voi încerca, în speranța că va fi un proces echitabil și corect, dacă pot să sper că acest lucru este posibil în țara noastră, deocamdată, să-mi demonstrez nevinovăția. Dar încă un lucru sper foarte mult: că jertfa care se aduce astăzi pe altar și pe care o accept va duce la destrămarea acestui sistem odios care duce la putrefacție țara în care trăim noi”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente