(video) Usatîi deblochează centrul Chișinăului și anunță o acțiune de protest pentru ziua de joi

12111989_10153589986483444_7893992599453602149_n
Foto: Photo Credit: Grigore Vieru

Mașinile susținătorilor lui Renato Usatîi, care au blocat în această dimineaţă bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt, au fost retrase de pe carosabil. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului Nostru care a ajuns la o înțelegere cu autoritățile privind deblocarea traficului pe artera principală a Chișinăului.

„Am avut o discuție cu autoritățile, cu Ministerul Afacerilor Interne și ministrul Oleg Bălan. Știm bine că orașul nu a fost pregătit pentru blocarea transportului în centrul Capitalei, asta într-adevăr înseamnă o mulțime de inconveniențe, dar noi nu urmăream să cauzăm vreun rău locuitorilor Chișinăului, pentru că oamenii noștri și așa au avut de suferit. Am promis că vom strânge totul la fel de organizat precum am instalat totul. Asta s-a întâmplat atât de repede, în mai puțin de 10 minute, încât nimeni nu putea înțelege ce se întâmplă și de unde provin aceste automobile. Dar am promis că la ora 8.45 noi o să eliberăm carosabilul principal al țării. Ne întoarcem toți acasă și ne vedem joi la ora 12.00”, a declarat de la tribuna din fața Parlamentului liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Acțiunea de protest privind blocarea bulevardului Ştefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Serghei Lazo, a fost una ilegală. Usatîi recunoaște că nu a depus nicio cerere de a organiza acest protest.

Pentru ziua de joi, 15 octombrie, Usatîi promite o manifestație amplă de protest. Protestul va avea loc în timpul primei ședințe a legislativului din această sesiune. „O să fie 500, o să demită un funcționar, dacă o să fie 1.500 o să fie doi sancționați, iar dacă 20-30 de mii o să îl dăm jos pe Timofti și nu doar”, a mai adăugat Usatîi.

  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente