(video) Cel mai citit blogger din Moldova, Vitali Cipileaga, își lansează prima sa carte

10426214_669945583132083_4074137942789712718_n
Foto: PC: Facebook/Vitali Cipileaga

A reușit să stea de vorbă cu mii de oameni care i-au spus povestea sau care pur și simplu au căutat un răspuns. A îndrăznit să le răspundă prin articole ce au devenit sprijin și gând bun pentru ei. Vitali Cipileaga, autorul blogului De Vorbă cu Tine, care în mai puțin de un an a adunat peste zece milioane de cititori unici, devenind cel mai popular blog în România și Republica Moldova, lansează în curând cartea „De vorbă cu Emma”.

Potrivit autorului, cartea va fi una de suflet, una în care se vor regăsi femei și bărbați, oameni cu povești de viață și simpli trăitori de frumos. E o carte pentru ea, cea care iubește sau a iubit. „Aceasta va fi lansată în noiembrie: atât în Moldova, cât și în România. Nu e o carte simplă, pentru că va include cod de descărcare pentru versiunea electronică și audio, plus alte mici surprize. Am gândit să fac o carte bună ca text și ca mesaj. Prima lansare o fac acasă, pentru că aici am început totul. Va fi un program special, așa am dorit dintotdeauna. Mi-am zis că, fie fac ceva foarte bun și nou pentru cititori, fie mai aștept. Am ales să fac ceva bun, cu multe surprize frumoase, iar aceste surprize încep cu un book trailer al cărții, unul la care a muncit o echipă întreagă și cu care mă mândresc mult”, a declarat autorul.

Vitali recunoaște că ideea de a-și înșira gândurile într-o carte s-a născut aproximativ un an în urmă, în momentul în care a scris primele rânduri pe blogul său. „Am vorbit cu foarte mulți oameni care mi-au scris poveștile lor de viață și de dragoste, apoi am zis că e timpul să transmit un mesaj mult mai serios și complex. Cartea „De Vorbă cu Emma” e o carte de regăsire, de înțelegere și de cunoaștere. Inspirație mi-au fost poveștile oamenilor, iubirile secrete sau de-o viață ale femeilor și felul de a iubi al bărbaților. Cartea am scris-o în totalitate ascultând muzică pe fundal”, ne-a declarat autorul.

„„De Vorbă cu Emma” e o carte de dragoste, una sinceră și directă în același timp, avându-i ca protagoniști pe Emma și Greg, care prin dialoguri și reflecții își răspund la întrebări. Emma e cea care caută iubire, încredere, pasiune sau sinceritate, iar Greg o ajută, fiind bărbatul ei creator. Am înțeles că e momentul să scriu o carte în clipa în care zeci de cititori mi-au spus că vor să vadă pe noptieră gândurile pe care le scriam pe blog. Am zis să întrec așteptările lor și-am realizat ceva mult mai special. Am scris o carte de suflet, una în care poți să te regăsești și din care poți să iei ceva al tău: mesajul tău, sfatul tău, omul tău. Și pentru că-mi place să comunic divers, anunț că această carte va avea și versiunea electronică și audio”, adaugă autorul cărții.

Potrivit lui Vitali, Emma poate fi oricine care iubește, suferă sau trăiește fiecare clipă din viață la maximum. „Emma ești tu, care vrei să stai de vorbă cu cineva sau tu, care ai un trecut. Emma sunt poveștile tale de dragoste, fricile de care vrei să scapi și fericirile pe care vrei să le trăiești. Emma poate fi prietena ta sau iubita ta. Fiecare femeie se poate regăsi cumva în carte și fiecare bărbat poate înțelege multe lucruri, citind-o”, spune tânărul scriitor.

Book trailerul prezintă o situație din relația protagoniștilor cărții Emma și Greg. La baza lui e ideea dragostei unei femei față de bărbatul de alături, față de experiențele de trecut: fiecare va înțelege partea lui de poveste. Book trailerul a fost produs de Movi.md și regizat de Greg Schwartzog.

Pe lângă book trailer, tânărul autor mai vine cu o veste bună pentru cititori: începând de astăzi, 8 octombrie, cartea este disponibilă la precomandă pe Bestseller.md. Persoanele care vor face o precomandă vor primi o dedicație în carte din partea autorului. Prețul unei cărți este de 159 de lei și va fi livrare gratuită începând cu 5 noiembrie.

După cum a menționat anterior, cartea va fi lansată și peste Prut. „Dacă la Chișinău lansez cartea în noiembrie, atunci în România încep cam la o săptămână după cu Brașovul. După care, cred că vor urma mai multe orașe, am planificat deja o serie de activități”, ne-a mărturisit tânărul scriitor.

unnamed

Citiți mai jos o secvență din carte:

Cine am fi noi fără dragoste? Cum ar fi dragostea fără noi? Într-o lume a iubirii și a poveștilor de viață, Emma, femeia rebelă și inocentă în același timp, caută răspunsuri la propriile întrebări. Să le găsească o ajută Greg, bărbatul creator și omul ei de încredere, alături de care trăiește bucurii și dezamăgiri, resimțite în dialoguri și reflecții.

Lângă el ea e caldă ca o ploaie de vară sau rece ca o bucată de gheață. Conflictul la hotar generează trăirile femeii – ale Emmei, și, implicit, ipostazele în care ea ripostează sau încheie armistiții. Sigur e una – nu există o altă cale de mijloc decât dragostea.

– Mă iubești?
– Mai mult decât vreodată.
– Și totuși pleci.
– Pentru că mă lași să fac asta.

Emmei îi este teamă de singurătate. Ea vrea să râdă cu el din același motiv. Ea ține minte săruturile pe care nu i le-a dat. Ea vrea să fie fericită în patul lui. Ea știe că cele mai bune vinuri se beau în doi. Ea caută să construiască poduri peste neînțelegerile din trecut. Ea vrea să meargă desculț pe malul mării. Sunt momente când revine la acea îmbrățișare din trecut, la plimbările nocturne, la momentele în care a râs și la cele în care a suferit. Și sunt momente în care visează undeva departe sau se bucură fericită de prezent. Iubindu-l pe Greg sau trăindu-și emoțiile. Ea caută un loc sfințit de dragoste. Ea mereu se întoarce la el.

Vezi aici și pagina de Facebook a cărții.

12092400_10156012986425408_1597445860_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente