Studenții facultăților de Drept, invitați să beneficieze de un stagiu de practică

keep-calm-and-be-a-law-student
Foto: PC: encyclopedia.com.my

Institutul de Reforme Penale (IRP) în colaborare cu Misiunea OSCE în Moldova, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat (CNAJGS) şi Facultăţile de Drept din cadrul Universităţilor din R. Moldova continuă procesul de dezvoltare a unui model reaplicabil de acordare a asistenței juridice primare și asigurarea accesului la informații juridice a populaţiei în patru regiuni din Moldova, prin implicarea studenţilor/masteranzilor de la facultăţile de drept.

În acest sens, este anunţat concursul de selectare a 20 de studenţi/masteranzi ai facultăţilor de drept din cadrul Universităţilor acreditate din mun. Chişinău, Bălţi, Comrat şi Cahul. Studenţii vor avea posibilităţi unice de a-şi încerca abilităţile în oferirea consultaţiilor şi informaţiilor juridice beneficiarilor sistemului de asistenţă juridică garantată de stat.

În perioada octombrie-decembrie 2015, studenţii-masteranzii vor fi implicaţi în participarea/oferirea asistenţei juridice primare/informaţiilor juridice persoanelor din cele patru regiuni. Studenţii vor presta servicii juridice primare/informaţii juridice în cadrul Oficiilor Teritoriale ale CNAJGS (Chişinău, Bălţi, Comrat, Cahul), cel puţin o data pe săptămână (timp de două ore), fiind ghidaţi şi ajutaţi de către Avocaţii Publici din cadrul O.T.-urilor. La finele stagiilor de practice, studenţii vor fi certificaţi cu diplome.

 Cerinţe pentru candidaţi:

– Este student sau masterand la facultatea de drept;
– Este înmatriculat cel puțin în anul 3 de studii (ciclu licență);
– Cunoaşte limba română (şi limba rusă pentru UTA Găgăuzia);
– Dispune de recomandare din partea unui cadru didactic, care cunoaște activitatea studentului, în vederea participării la concurs;
– Media notelor pentru întreaga perioadă de studii să fie mai mare de 8.00;

Dosarul de participare a candidatului va conține:

– Cerere pentru participare la concurs (scanat), vezi modelul de cerere;
– Curriculum Vitae;
– Copia carnetului de note (scanat);
– Scrisoare de motivare a candidatului (până la 300 de cuvinte);
– Scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic care cunoaște activitatea studentului, semnată de profesor (scanat);
– Dovezi ale activității curriculare și extra-curriculare – diplome, certificate, mențiuni și alte acte care confirmă participarea candidatului la diverse concursuri, instruiri, olimpiade, conferințe științifice și alte evenimente ce au tangență cu jurisprudența și drepturile omului. De asemenea, pot fi prezentate publicații, articole, lucrări științifice al căror autor/coautor este candidatul;
– Alte acte pe care candidatul le consideră relevante pentru concurs.

Concursul se desfășoară în două etape: examinarea dosarelor și intervievarea candidaților. La prima etapă, Comisia verifică deplinătatea și corectitudinea formării dosarului și respectarea cerințelor înaintate fiecărui candidat în parte. După examinarea dosarelor depuse, Comisia va invita candidaţii preselectați la interviu, anunțând despre data, locul şi ora desfăşurării interviului candidaţii preselectaţi.

Studenţii/masteranzii originari din regiunea stângă a Nistrului care îşi desfăşoară studiile la una din Facultăţile de Drept din cadrul Universităţilor acreditate din mun. Chişinău, Bălţi, Comrat şi Cahul, sunt încurajaţi să aplice la concurs.

Persoanele interesate pot expedia dosarele complete (în format rar, arhivat) la adresa de e-mail: [email protected] până la data de 19 octombrie 2015, ora 10.00, cu menţiunea „Concurs Studenţi” sau la adresa: mun. Chişinău, str. Lomonosov 33, cod poştal: MD 2009, Institutul de Reforme Penale.

Persoanele aplicante vor fi anunţate despre rezultatul concursului până la data de 21 octombrie 2015.

Pentru informații suplimentare: Panico Ceslav, Vice-Director IRP tel: 022 925 171, e-mail: [email protected].

Acestă activitate are loc în cadrul proiectului „Emanciparea drepturilor omului prin asistența juridică primară”, realizat cu suportul financiar a Misiunii OSCE în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente