Zuckerberg a urmat sfatul lui Steve Jobs și a reușit să-și atingă scopul

s_jobs_m_zuckerberg_a_l
Foto: PC: thenextweb.com

În timpul întâlnirii sale cu prim-ministrul Indiei, Mark Zuckerberg a dezvăluit un detaliu istoric despre una dintre cele mai valoroase companii din Silicon Valley. Aparent, legendarul Steve Jobs, co-fondatorul Apple, i-a oferit lui Zuckerberg un sfat ce i-a schimbat viața, relatează Playtech.

De ceva vreme, Facebook se luptă cu presiunea de a crește numărul utilizatorilor săi. Astăzi, rețeaua socială are 1,5 miliarde de membri în toată lumea, adică 21% din populația Pământului. Așadar, pentru a-și extinde numărul utilizatorilor, Facebook mizează pe populația Indiei, care numără 1,5 miliarde de oameni, fapt ce o plasează pe locul doi mondial în topul țărilor cu cel mai mare număr de locuitori.

Problema este că majoritatea oamenilor din India, aproape 800 de milioane de oameni, nu au acces la internet, iar soluția celor de la Facebook este să ofere internet gratuit.

Așadar, ca parte a procesului de dezvoltare a unei relații cu India, Mark Zuckerberg a organizat un eveniment cu prim-ministrul Indiei, Narenda Modi, în cadrul căruia a avut loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Această sesiune a început prin confesiunea lui Zuckerberg cu privire la sfatul primit de la regretatul Steve Jobs.

Potrivit BGR, în zilele de început ale Facebook-ului, când compania se străduia să supraviețuiască, iar Zuckerberg era bombardat cu oferte pentru a vinde afacerea, Steve Jobs i-a împărtășit experiența care i-a schimbat viața. Jobs i-a sugerat tânărului antreprenor să facă o excursie în India, la un templu celebru, pentru a reflecta asupra viitorului. Zuckerberg pare să-i fi urmat sfatul și recunoaște că experiența i-a format viziunea despre ce ar trebui să reprezinte Facebook.

„Având oportunitatea să simt cât de bună ar fi viața dacă toată lumea ar avea posibilitatea de a se conecta, m-a întărit și m-a făcut să realizez cât de important este ce facem noi cu Facebook. Acest lucru îl port în gând la fiecare pas în evoluția rețelei sociale”, a declarat Zuckerberg.

Jobs, la rândul său, înainte să creeze Apple, a petrecut șapte luni în India. Mai mult, merită menționat faptul că Jobs era un admirator al lui Zuckerberg, susținând că acesta este preferatul lui din Sillicon Valley, deoarece nu s-a grăbit să vândă compania și astfel a ajuns să creeze o afacere durabilă.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente