Zuckerberg a confirmat! Facebook va lansa opțiunea „Dislike”

0A2617AF00000514-3235757-image-a-2_1442343050053
Foto: PC: dailymail.co.uk

După o perioadă foarte lungă de aşteptare, Facebook a decis să le facă pe plac utilizatorilor, informează BBC citat de Mediafax. Facebook va introduce butonul Dislike, a anunţat Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri care a avut loc la sediul companiei, în Menlo Park, California.

„Credem că vom fi pregătiţi să îl testăm în curând şi, în funcţie de rezultate, îl vom face disponibil pentru o audienţă cât mai mare”, a declarat Zuckerberg.

Cofondatorul Facebook a adăugat că e complicat să creezi ceva „atât de simplu”, însă, după ce, în ultimii ani, utilizatorii au început să ceară tot mai des această opţiune, compania e pregătită să o pună la dispoziţia acestora.

„Butonul ar putea fi folosit pentru a exprima o serie de sentimente negative – precum frustrarea cauzată de anumite posturi care apar în newsfeed, dar mă îndoiesc că îi va face pe utilizatori să vrea să aprecieze negativ fotografiile prietenilor lor. Suspectez că îl vor folosi mai mult pentru a-şi exprima solidaritatea când cineva postează o informaţie despre un eveniment negativ, moartea cuiva sau o pierdere”, a spus Andrea Forte, expert în social media la Universitatea Drexel din Philadelphia.

Anul trecut, reprezentanţii reţelei de socializare Facebook declarau că nu vor introduce butonul „Nu îmi place/Dislike”, dar ar putea integra o funcţie similară, sub o altă denumire.

Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, relatează WSJ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente